Ömer KOÇ/ADANA, () - EĞİTİM- Sen Adana Şubesi Başkanı Ahmet Karagöz, son günlerde okullarda, yurtlarda öğrencilerin İl Milli Eğitim müfettişleri tarafından sorguya alındığını ileri sürerek uygulamaya tepki gösterdi.
İnönü Parkı'nda bir araya gelen KESK Adana Şubeler Platformu ve Eğitim-Sen Adana Şubesi üyeleri 'Emeğimize sahip çıkmak, zulüm ve yolsuzluk düzenini sıfırlamak için alanlardayız', 'Fişlemek vatana ihanettir', 'Müfettiş çocuğa sorar Atatürk'ü mü yoksa Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı mı daha çok seviyorsun?', 'Evde ayakkabı kutusunu konuşuyor musunuz?' yazılı pankartlar açtı.
'Hırsız var', 'Berkin Elvan ölümsüzdür', 'Haklıyız kazanacağız' sloganları atan grup adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Tekin Müjde, 17 Aralık operasyonu, internete düşen ses kayıtları ile rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınanların tahliye edilmesi gibi gelişmelerin, vatandaşın geleceğine ipotek koymak isteyenleri gözler önüne serdiğini söyledi.
BU SORULAR, ANAYASA'YA AYKIRIDIR
Eğitim-Sen Adana Şubesi Başkanı Ahmet Karagöz ise veli ve öğretmenlerin, okullar ve  yurtlarda sorguya çekilerek gözdağı verilmek istendiğini öne sürdü. Karagöz, konuşmasında şu iddialarda bulundu:
"İl Milli Eğitim müfettişleri; özel okullar, yurtlar ve kolejlere giderek öğrencileri sorguya çekmesi ve birbirinden garip sorular sorması manidardır. Öğrencilere fişlemeye yönelik şu sorular sorulmuştur. Okulda ayakkabı kutusu ile alakalı açıklama yapan öğretmen ya da öğrenci var mı? Recep Tayyip Erdoğan'ı mı yoksa Atatürk'ü mü seviyorsun? Öğretmenleriniz veya bir başkası sizi kendi siyasi güdümüne yönelik davranmak mecburiyetinde bıraktı mı? Devlet erkanına yönelik iftira, kin ve nefret uyandırıcı ifadeler kullanıldığına şahit oldunuz mu? AKP ve Başbakanımızla ilgili evlerinize neler konuşuluyor? Okulda Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza karşı uygunsuz olabilecek söz ve davranışta bulunanlar var mı? Bazı okullarda ise velilerin tepkileri üzerine öğrencilerden ifade alınması engellenmiştir. Ancak öğretmen ve velilerden ifadeleri alınama devam edilmektedir. Bu soruşturmalara; çocukların ruh sağlığı, ifade özgürlüğü, düşünce ve vicdan özgürlüğü, özel ve aile hayatı gizliliği, müfettişlerce yalnız başına ya da toplu olarak soruların sorulması Anayasamıza, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne aykırıdır."
Açıklamanın ardından grup dağıldı.

ÖK(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)