İSTANBUL, () GENÇ yaşta kanser hastalığından hayata veda eden Karadenizli rock şarkıcısı Kazım Koyuncu, ölümünün 9. Yılında Kartal da düzenlenen etkinlikle anıldı.
Kazım Koyuncu’nun posterlerini taşıyan Kartallılar, dillerden düşmeyen ‘Dido nana’ şarkısıyla Ankara Caddesi’nden Kartal Meydanı’nda hazırlanmış konser alanına geldi ve Agon Halk Dansları Topluluğu’nun horon gösterisini izledi. Ardından Kartallı sanatçılardan oluşan ‘Yerçekimi Grubu’ sahne aldı. Grup, Kazım Koyuncu’nun unutulmayan şarkıları olan ‘Dido nana’, ‘Tsira’, ‘Gidiyorum’, ‘Hayde’, ‘Hey gidi’, ‘Denizde karartı’ ve ‘Sevdiğin böyle ağlar’ adlı şarkılarını seslendirdi.

Yerçekimi’nin konserinin ardından ‘Irmağın Kıyısında’ adlı Karadeniz müzik grubunun, kemençe ve gitar eşliğinde Kazım Koyuncu’nun Karadeniz türkülerini seslendirmesiyle anma programı sona erdi.

HOPA'DA DOĞDU

Kazım Koyuncu, Artvin'in Hopa ilçesinde, 7 Kasım 1971 tarihinde doğdu. Müziğe ortaokul birinci sınıfta mandolin çalarak başladı. Çocukluğu, "üstadım" dediği "Kemençeci Yaşar" lakabı ile tanınan Yaşar Turna'nın yanında türkü dinleyerek geçti. İstanbul'a üniversite eğitimi için geldikten sonra müzikle yoğun olarak uğraşmaya başladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandı, bilahare ayrıldı. 20 yaşında iken 1992'de Ali Elver'le "Dinmeyen" adlı özgün müzik grubunu kurdu ve profesyonel müzik yapmaya başladı. Kazım Koyuncu, akciğer kanseri nedeniyle 25 Haziran 2005 'de 33 yaşında hayatını kaybetti.

 (FOTOĞRAF)