Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK'te orman yangınlarına müdahaleye hazırlık çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen tatbikatta boş alana getirilerek tutuşturulan kuru ağaç dalları helikopterle söndürüldü.
Karabük Orman İşletme Müdürlüğü'nce Cemaller Köyü'ndeki orman deposunda düzenlenen tatbikatta, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü'nün yanında Ovacık, Safranbolu ve Yenice İşletme Şeflikleri'nde görevli 193 görevliye yangına ilk müdahale konusunda eğitim verildi. Yangın söndürmede kullanılacak araç ve gereçler de tanıtıldı. Antalya'dan gelen uzman ekip tarafından verilen 2 saatlik eğitimin ardından boş alanda toplanan kurumuş ağaç dalları tutuşturuldu. Yangın söndürme helikopteri, yangın havuzundan aldığı 2 ton suyu alevlerin üzerine boşaltarak yangını söndürdü.
Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, orman yangınlarına karşı ekipleriyle, araç ve gereçleriyle hazır olduklarını söyledi. Yangınlarda en önemli görevin insanlara düştüğünü belirten Uzunsoy, şöyle dedi:
"Vatandaşlarımızın bugünden itibaren ekim ayı sonuna kadar bahçe temizliği, anız ateşleri, yanmamış sigara izmaritleri ve piknik ateşleri konusunda dikkat etmesi gerekiyor. Yol boyunda giderken araçtan atacakları bir sigara izmaritinin ormanı yakabileceğini hissetmeleri lazım. Geçmişte piknik alanlarında yakılan mangal ateşinden, çobanların, avcıların yaktığı ateşlerden çıkan yangınlar var. Bunların tespit edilmesi halinde cezai müeyyideler çok fazla. Ayrıca yangını gören vatandaşlarımızın 'Alo 177' hattını arayarak ihbarda bulunmaları ilk müdahale için çok önemli."

FOTOĞRAFLI