KARABÜK Üniversitesi'nde Türk Kızılay'ı için düzenlenen kan bağışı kampanyasında, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı özlemi doğrultusunda 1 günde 2 bin 23 ünite kan toplandı.
Üniversite kampüsündeki spor salonunda dün sabah başlayan kampanyaya, öğrenciler, akademisyenler ve üniversite personeli yoğun ilgi gösterdi. Akşam geç saatlere kadar devam eden kampanyada Cumhuriyet'in 100'üncü yılı özlemi doğrultusunda 2 bin 23 ünite kan toplandı.
Öğrenciler, 1 günde en fazla kan bağışlama rekorunu kırmanın sevincini, üniversitenin mehteran takımının marşları eşliğinde kutladı. Rektör Prof.Dr. Burhanettin Uysal, üniversitenin kuruluş yılını simgelemesi nedeniyle 2 bin 7'nci ünite kanı bağışlayan Samet Çalışkan'a tablet bilgisayar hediye etti. Prof. Dr. Uysal, şöye konuştu:
"2 bin 23 ünite kan bağışı yaparak hedefimize ulaştık. Bu başarı hepimizin, bu başarı ülkemizin başarısıdır. Sizlerin bu cesareti oldukça bu ülke sonsuza kadar var olacaktır. Bugün ülkesi için kanını veren bu gençler yarın da bu ülke için alın terlerini vereceklerdir."

BD(EE/AAA) (FOTOĞRAFLI)