Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK Üniversitesi'nden mezun olan 3 bin 300 öğrenci, diplomalarını aldıkları törende keplerini havaya atarak coşku yaşadı. Mezuniyet töreninde Vanlı görsel sanatlar öğretmeni Sedat Çalımlı'nın, üniversitenin desteği ile 25 bin 200 raptiye kullanarak yaptığı Fatih Sultan Mehmet portresi de sergilendi.
Mezuniyet töreni, üniversitenin Demir Çelik Kampüsü girişinden başlayan kortej yürüyüşü ile başladı. Kortejin önünde, üniversite öğrencileri ve personelinin en az 1 lira karşılığında bir raptiye yerleştirerek Soma'daki maden faciasında ölen madencilerin ailelerine destek oldukları Fatih Sultan Mehmet portresi yer aldı.
Kampüs içindeki stadyumdaki törene Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan da katıldı. Kortej önünde stadyuma getirilen 25 bin 200 raptiyeli Fatil Sultan Mehmet portresi büyük alkış aldı. Törende, üniversitenin kadın mehteran takımı mini bir konser verdi. Öğrencilerden oluşan mehteran takımının marşları ilgiyle dinlendi.
Ardından dereceyle mezun olan öğrencilere ödülleri ve diplomaları verildi. Daha sonra mezun olan diğer öğrencilere diplomaları verildi. Öğrenciler, hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyeti kutladı.
FATİH SULTAN MEHMET PORTRESİ TAMAMLANDI
Törenin son bölümünde Fatih Sultan Mehmet portresi, öğrenciler ve aileler tarafından 100 raptiye yerleştirilerek tamamlandı. 25 bin 200 raptiye ile tamamlanan Fatih Sultan Mehmet portresi ile Guinnes Rekorlar kitabına girmek için başvuruda bulunulacağı belirtildi. Bu alanda rekorun 20 bin raptiye ile Amerikalı bir sanatçıya ait olduğunu belirten Sedat Çalımlı, şöyle dedi:
"Hedefimiz 25 bin raptiye ile böyle bir çalışmaydı ama 25 bin 200 raptiye ile bir çalışma oldu. Biz bu çalışmayı aynı zamanda bir yardım kampanyasına dönüştürelim dedik ve her raptiye 1 lira sloganıyla yola çıktık. Herkes en az 1 lira karşılığında raptiye aldı. Böylece bu çalışma sadece benim yapmış olduğum bir çalışma değil 25 bin insanın yapmış olduğu bir çalışma oldu. Bu saatten sonra artık Guinness Rekoruna girip girmemeyi çok fazla önemsemiyorum. Soma'da bir ailenin bir çocuğuna bile faydalı olduysak ne mutlu bize. Bu benim için daha önemli."

BD(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)