KARABÜK Üniversitesi'nde 337,5 metrekarelik bayrak 72 metre uzunluğundaki direkte göndere çekildi.
Karabük Üniversitesi'nde, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90'ıncı yıldönümü nedeniyle törenle 337,5 metrekarelik bayrak göndere çekildi. Karabük Vali Yardımcıları Abidin Ünsal ve Tarkan Keskin, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Burhanettin Uysal, Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel, akademisyenler ve yaklaşık 9 bin öğrenci ellerindeki bayraklarla Demirçelik Kampüsü'nde bayrağın dikileceği alana yürüdü.
Törende konuşan Rektör Burhanettin Uysal dünü hatırlamayan milletlerin bugünkü sahip olduğu değerlerin kıymetini bilmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Bu millet yüzlerce devlet kurmuş, yüzyıllarca bağımsız yaşamış ve bu bağımsızlığının simgesini de bayraklarını göklerde dalgalandırarak herkese ilan etmiştir. Bir cihan imparatorluğuna sahipken emperyalist güçler topraklarımıza göz dikti. Sömürmek istediler. Daracık Anadolu toprağına sığındık. Yaşama hakkını bize tanımadılar. Ama Türk milletinin onurlu davranışıyla hem ülkemizi yeniden inşa ettik, hem bayrağımızı tekrar göklere çektik. Cumhuriyetimizin her yaş gününde dünyaya meydan okurcasına yeni projelere imza attığımız müddetçe bu milletin bu bayrağı asla indirilemeyecektir. Biz Karabük Üniversiteliler olarak bir kez daha haykırmak istiyorum; Atam cumhuriyetin emin ellerde, Türk milletinin onuru ve şerefi bize emanettir. Bu bayrak göklere çekilecek ve bir daha inmeyecektir" dedi.
Karabük Üniversitesi kadın mehteran takımının eşlik ettiği İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte Burhanettin Uysal butona basarak elektronik sistemle çalışan 72 metre uzunluğundaki direğe 337,5 metrekare büyüklüğündeki ay yıldızlı bayrak göndere çekildi. İstiklal Marşı'nın 10 kıtasının okunmasıyla tören sona erdi.