İZMİR’in Karabağlar İlçesi’nde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim bürosuna kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yumurtalı saldırı düzenlendi. Açıklama yapan İl Başkanı Cavit Uğur, provokasyonlara gelmeyeceklerini söyledi.
Bugün sabaha karşı Eskiizmir Caddesi üzerindeki HDP seçim bürosuna kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce, yumurta atıldı. Yumurtalı saldırı anında kimse bulunmayan seçim bürosunda, polis ekipleri de inceleme yaptı. Konuyla ilgili büro önünde açıklama yapan HDP İl Başkanı Cavit Uğur, “Önümüzdeki seçimler, yerel seçimden ziyade ülkenin genel durumunu gözler önününe serecektir. Bu barış ortamında Kürt sorununun çözümü için elde edilmiş olan fırsat kaçırılmamalıdır. Herkesin istediği barış ortamıdır. Ama maalesef Karabağlar’da bazı kişilerce partimiz hedef haline getirilmek istenmektedir. Yumurta ve başka sert cisimlerle saldırı yapılmış. Bugün bu saldırıyı gerçekleştirenler, yarın yapabilecekleri saldırıların ipuçlarını mı vermeye çalışmaktalar? Bizim halkımız bu saldırılara boğun da eğmez izin de vermez. Barış taliplerinin daha fazla söylenmesini bekliyoruz. Güvenlik kuvvetleri de bu saldırganları bir an önce bulsun ki başka provokasyon yaşanmasın” dedi.
Aynı basın açıklamasına katılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il yöneticileri de, seçim bürosuna yapılan saldırıyı kınadıklarını dile getirdi.