İZMİR'de AK Parti Karabağlar Belediye Başkan adayı Necip Kalkan’ın “Bir kereden bir şey olmaz” seçim sloganı ve “Çıkılmayan yerlere eşekle gezeceğim” sözlerine CHP’den tepki geldi. CHP’li adaylarla açıklama yapan İlçe Başkanı Polat Manduz, Kalkan’ın sloganının kişiyi kandırma, ikna etme amaçlı söz anlamına geldiğini belirterek AKP’nin genel düşünce tarzını yansıttığını söyledi. Manduz, tüm yolları asfalt olan ilçede Kalkan’ın “eşeğe binme” sözünün ne anlama geldiğini açıklamasını istedi.
Karabağlar Ak Parti Belediye Başkan Adaylığı sonradan açıklanan, İzmirli işadamı Necip Kalkan’ın ilk gün verdiği demeç CHP’lilerin tepkisine yolaçtı. Kalkan’ın “Bir kederen birşey olmaz” sloganını seçimde kullanacağı ve sokakları eşekle gezeceğini söylemesi nedeniyle CHP Karabağlar ilçe binası önünde CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, partisinin aday adaylarıyla basın açıklaması yaptı. Yanına aday adaylarını ve yönetim kurulu üyelerini alan Manduz, Ak Parti Belediye Başkan adayı Necip Kalkan’ı eleştirdi. İzmir’in renkli kişiliklerinden biri olan Kalkan’ın “Bir kereden bir şey olmaz” sloganıyla seçim çalışmalarını yürüteceğini açıkladığına dikkat çeken Manduz, “bu cümlenin herkesçe bilinen müstehcen anlamları dışında “kişiyi ikna etme ya da kandırma amaçlı sarfedilen söz", “ne olacak sanki ölmezsin" anlamı taşıyan cümle, literatürümüze eski cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın “Anayasa'yı bir kere delmekle bi şey olmaz" demesi ile iyice yer etmiş bir tamlama, kötü alışkanlıklara başlarken duyulan giriş cümlesi. Kişinin emeline ulaşmak için kararsız olan tarafı ikna etmek için kullandığı cümle, mantığın bittiği anda söylenen söz anlamlarında kullanılmaktadır” dedi. Manduz, sözün bu anlamlarının AKP'nin genel düşünce tarzını birebir yansıttığını, AKP adayının bu sloganla çalışmalarına başlamasının partisinin ruhuna uygun olduğunu ancak Karabağlar halkı için kabul edilemeyeceğini söyledi.
AKP adayı Kalkan’ın “Karabağlardan garantinin garantisi olsun diye aday oldum” sözleriyle halkın iradesini ipotek altına aldığını belirten Manduz, “Karabağlar halkının seçme hakkın yokmuşçasına bir tavır içine girmiştir. Sayın aday bununla da yetinmemiş Karabağlar’ı demografik olarak bölerek hizmet anlayışından çok hemşehricilik ve bölgesel kimlik anlayışı ile oy avcılığına soyunmuştur. Bu talihsiz söylemlerine bir de halk adına tespitte bulunmuş “İnsanlar bu bölgede göçmen aday istemiyor” , “Ben beyaz Türklerden de oy alırım” diyerek toplumu ayrıştırma çabalarına yeni başlıklar açmıştır” dedi.
Kalkan’ın “Karabağlar'da çıkılmayan yerleri eşekle gezeceğim” sözlerine de tepki gösteren Manduz, bu açıklamayla Kalkan’ın Karabağlar’ı tanımadığının açıkça ortaya çıktığını söyledi. İlçenin kurulduğu 2009 yılından bu yana CHP'li belediye tarafından köyler dahil tüm mahallelere hizmet götürüldüğünü, girilmeyen sokak kalmadığını, asfaltsız yol bulunmadığını belirten Manduz “Buna karşılık merkezi hükümetin Karabağlar'a hangi yatırımları yaptığına baktığımızda kocaman bir hiçle karşılaşmaktayız. Sayın Kalkan, hangi eşekle sokakları dolaşacak merak etmekteyiz” dedi.