KARA Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne gelerek Suriye sınırında denetlemelerde bulundu. Orgeneral Akar'ın denetlemelerde bulunduğu sırada Nusaybin'in hemen karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı kentinde şiddetli bir patlama yaşandı. Patlamadan yükselen dumanlar Nusaybin'den görüldü.
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep ile birlikte Nusaybin'e geldi. Güvenlik amacıyla duvarın örüldüğü sınırda incelemelerde bulunan Orgeneral Akar, daha sonra Nusaybin Sınır Kapısı Jandarma Karakolu'na geçti. Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanlar karakolun nöbet kulübesine çıkarak, bir süre sınır kesimini izledi.
Orgeneral Akar ve komutanlar daha sonra askeri konvoy eşliğinde bölgeden ayrıldı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın ziyareti sırasında asker ve polislerin sıkı güvenlik önlemi aldığı görüldü.
KAMIŞLI'DA PATLAMA
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve komutanların Nusaybin'de bulunduğu sırada ilçenin hemen karşısındaki Suriye'nin Kamışlı kentinde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Nusaybin'den net bir şekilde duyulan patlama sesi halk arasında kısa süreli bir paniğe yolaçtı. Nusaybin'de yaşayıp Kamışlı'da akrabaları bulunan vatandaşlar ise telefonla arayıp patlama hakkında bilgi almaya çalıştı.
BOMBA YÜKLÜ ARAÇ PATLATILDI
Kamışlı'daki patlamanın Eltey Mahallesi'nde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı askerlerin bulunduğu askeri kontrol noktasına bomba yüklü bir aracın infilak ettirilerek yapılan saldırıdan kaynaklandığı belirtildi. Patlamada ilk bilgilere göre 7 kişinin öldüğü ve 20'den fazla kişinin yaralandığı öğrenildi.