Osman BEKLEYEN-Murat ÇAĞLAR/VAN, ()-VAN'da bu yıl yağışların az olması ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, Bahçesaray İlçesi'nde bir ilkin yaşanmasına neden oldu. Geçen yıla kadar yolu kardan dolayı aylarca kapalı kalan ve büyük mağduriyet yaşayan Bahçesaraylıların yolu bu yıl sadece bir kaç saat kapalı kaldı.
Van'a 110 kilometre uzaklıkta ve yolunun 6 ay kardan dolayı kapalı kalmasıyla sık sık gündeme gelen Bahçesaray İlçesi'nin yolu bu yıl kapanmadı. Geçen yıla kadar yine kardan aylarca kapalı kalan Bahçesaray İlçesi'nin yolunda bazı bölgelerde 2 kilometre uzunluğunda kar tünelleri yapıldı. Bu yıl sadece 3 gün belirli saatlerde kapalı kalan yol, Bahçesaraylıları memnun etti. Her yıl mayıs ayının ortalarında açılabilen ve metrelerce karın bulunduğu yolda bu yıl sadece bazı bölgelerde 2 metreyi aşan bir kar olduğunu belirten Bahçesaraylılar, hergün Van'a gidip gelmenin keyfini yaşıyor.
KIŞ EĞLENCESİ STRANÇ
Uzun yıllardır mart ayında ilk kez yollarının açık olduğunu belirten Aydın Öztek, "Geçmiş yıllarda yolumuz kapanınca büyük zorluk yaşıyorduk. Kar yağışından önce kışı geçirmek için en az 6 aylık bir gıda stoku yapıyorduk. Hastalarımız olduğunda sırtımızda yada kızakla taşıyorduk. Her yıl kasım ayında kapanan yolumuz bu yıl kapanmadı. Biz bunun keyfini yaşıyoruz. Ama kışın en büyük eğlencemiz olan santranç oynamayı da ihmal etmiyoruz. Dedelerimizden bize kalan satrancı kahvehanelerde oturup oynuyoruz. Bizim en büyük zevkimiz bu" dedi. 

  OB,MÇ(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)