SAMSUN'un Ladik İlçesi’nde bulunan Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi, bu sezon mevsim normallerinin altında kar yağması nedeniyle boş kaldı.
Samsun'un Ladik İlçesi'ne 7 kilometre uzaklıkta bulunan ve 2010 yılında faaliyete geçen Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezi’nin bulunduğu bölgeye geçtiğimiz Aralık ayında yağan kar sonucu kayak pistinde yaklaşık 10 santimetre kar tuttu. Ancak yağışın devam etmemesi ve hava sıcaklıklarının artması ile bin 800 metre rakımlı Akdağ’daki kayak pistindeki kar eridi. Bin 300 metrelik telesiyej ve bin 675 metrelik piste sahip kayak merkezi kar olmayınca boş kaldı. Kış sezonunda ortalama 35 bin kişinin ziyaret ettiği merkeze gelen ziyaretçilerin sayısı yüzde 50 oranında azaldı. Özellikle hafta sonu Amasya, Sinop, Çorum illerinden de sporcu ve vatandaşların kayak yapmak için geldiği tesis yaşayan kuraklık nedeniyle karsız kaldı. 
Ladik İlçesi Kaymakamı Furkan Sancaktutar, Bu yıl Akdağ’a yağan karın devam etmemesi ile birlikte mevcut karın da eridiğini belirterek, "Kar yağdığında hafta sonları ortalama 5 bin kişi, merkezi ziyaret ediyor. Ancak bu yıl kar yağmadığı için şu an sakin kimse yok. Yeniden kar da yağmadığı için bazı vatandaşlarımız sadece manzarayı görmek için gidiyorlar. Ümit ediyoruz kar yağışının yeniden başlamasıyla Akdağ kayak merkezimiz faal hale gelecek, ilçemizin turizmine de katkı sağlamaya devam edecek" dedi. Öte yandan ilçede bazı camilerde vatandaşlar yağış olması için yağmur duası yaptı.
YAĞIŞLARDA YÜZDE 18 ORANINDA DÜŞÜŞ VAR
Meteoroloji 10'uncu Bölge Müdürü Murat Asar, 2013 yılında Karadeniz Bölgesi'ndeki yağışın mevsim normallerinden yüzde 18 oranında düşüş gösterdiğini dile getirerek, "Samsun kent merkezinde yüzde 24, Bafra İlçesi'nde yüzde 52 oranında yağışta düşüş meydana geldi. Bu hafta Çarşamba ve Perşembe günü Samsun'da hafif oranda yağış görülecek. Ancak hafta sonu Pazar günü itibariyle tüm Türkiye genelinde orta kuvvette yağış bekliyoruz. Bu da çiftçilerin dualarının kabul olacağı anlamına gelir. Bir nebze olsun onlara fayda sağlayabilir" diye konuştu.