KASTAMONU Merkez ve ilçelerinde hafta sonundan itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 565 köy yolu ulaşıma kapandı. Aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle açılan köy yolları da kısa süre sonra tekrar ulaşıma kapanıyor. Kastamonu İl Özel İdaresi ekiplerinin yolları açık tutmak için çalışmaları aralıksız sürüyor.
Kastamonu merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde ve köylerde kar kalınlığı bir buçuk metreyi aştı. Kastamonu İl Özel İdaresi ekipleri kar nedeniyle kapanan 565 köy yolunu açmak için 24 saat aralıksız çalışıyor. Bazı köylerde otomobiller karın içinde tamamen kayboldu. Kastamonu' da bütün tedbirlerini aldıklarını söyleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, "Vatandaşlarımızın tedirgin olmasına gerek yok. Özellikle Pınarbaşı, Azdavay, Ağlı, Küre, Bozkurt ve Devrekani bandında ciddi bir kar yağışı ile karşı karşıyayız. Buralarla ilgili çalışmalarımız 24 saat kesintisiz olarak devam etmektedir. Bu alanda 37 greyder, 10 kar bıçaklı kamyon, 6 lastik tekerli yükleyici, 2 kar rotatifi ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 9 bin 200 kilometre yol ağımızın tamamında çalışmayı sürdürüyoruz" dedi.
565 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirten Karahasan, "Bir taraftan açarken diğer taraftan kar yağışı devam etmekte olduğundan kapanan köy yolları var. Acil ve kritik bir durumumuz yok. Vatandaşlarımızdan özellikle hasta, yaşlı olup periyodik bakıma ihtiyacı olanların kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde değil, merkezlerde konaklamalarını tavsiye ediyorum. Biz 24 bu çalışmanın içindeyiz bütün tedbirleri aldık. Herhangi bir eksikliğimiz yok" diye konuştu.