SOĞUK ve yağışlı havanın etkili olduğu Doğu Anadolu'da, bin 93 köy yolu kardan kapandı.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bölgede kar yağışı cuma gününe kadar aralıklarla devam edecek. Kar yağışının ardından yine Sibirya soğukları etkisini gösterecek. Kar kalınlıkları Muş'ta 36, Ağrı'da 30, Erzurum'da 20, Ardahan'da 12, Iğdır'da 11, Kars'ta 8 ve Erzincan'da 2 santim oldu. Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Konaklı'da 81, Palandöken'de 65, Sarıkamış'ta 26 santim olarak ölçüldü. Kar yağışının aralıklarla devam ettiği Erzurum'da 350, Ağrı'da 315, Muş'ta 301, Iğdır'da 88, Kars'ta 23, Erzincan'da 16 olmak üzere toplam bin 93 köy yolunun merkezlerle bağlantısı kesildi.
Gecenin en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 13, Erzurum ve Kars'ta 12, Ağrı'da 10, Muş'ta 8, Erzincan'da 7, Iğdır'da 5 dereceyi buldu. 
KAMYONET BOZULDU MAHSUR KALDILAR
Sarıkamış'tan Kars merkeze odun getirirken 69 AN 923 plakalı kamyonet bozulunca içinde bulunan sürücüyle birlikte 3 kişi, geceyi ateş yakarak geçirdi. 3 kişi yardım istedikleri arkadaşlarının yardımı ile kurtarılırken, kamyonetin motor pervanesinin koptuğunu söyleyen şoför Gürbüz Aydın, "Kars'ta öğrenci olan akrabalarımıza yakacak odun götürüyorduk. Ancak kamyonet bozulunca odunların bir kısmını ısınmak için biz kullandık. Hava çok soğuk olduğu için ateş yakarak ısındık" diye konuştu.
KÜREKLE YOL AÇTILAR
Sabaha kadar kar yağışının devam ettiği Muş'ta sabah memurlar işyerine girmekte zorlandılar. Memurlar, görevlilerin kürekle açtığı yoldan geçerek işyerlerine girdiler. Muş Havalimanı'nda da buzlanma ve kar nedeniyle uçak seferleri iptal edildi. 
13 KİŞİ DONMA TEHLİKESİ ATLATTI
Iğdır kent merkezinden 20 kilometre uzakta olan Karaçomak köyüne gitmekte olan Mustafa Altıntaş yönetimindeki 76 DR 0686 plakalı minibüs, kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. Vatandaşların ihbarı üzerine Iğdır İl Afet ve Acil Durum Kurtarma Müdürlüğü ve İl Özel İdare ekipleri harekete geçti. Karaçomak köyüne 13 kilometre kala mahsur kalan minibüs ile içindeki yolcular, ekipler tarafından kurtarıldı. Donma tehlikesi geçiren 3 kadın ve 3 çocuğun aralarında bulunduğu 13 kişi, Iğdır Devlet Hastanesi'ne götürüldü.