ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde etkili olan kar yağışı ve fırtınanın 350 elektrik direğine zarar vermesi sonhucu ilçe 10 gündür elektriksiz kaldı. Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez, bunun bir doğal afet olduğunu belirterek, DEDAŞ dışında oluşturulan 65 kişilik ekibin, direkleri onarmaya başladığını söyledi.
Beytüşşebap'ta iki hafta önce başlayan kar yağışı, ilçede hayatı felç etti. Kar yağışı ve fırtına nedeniyle, ilçeye elektrik enerjisi taşıyan 350 direk hasar gördü. Bu yüzden 10 günden beri karanlıkta kalan ilçe halkı, DEDAŞ'a tepki gösterdi. Hayatın durma noktasına geldiği ilçedeki esnaf ve vatandaşlar, her yıl aynı sıkıntıyı yaşadıklarını belirterek çözüm bulunmasını istedi.
KAYMAKAM: DOĞAL AFET
Beytüşşebap Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, ilçe olarak mağduriyet yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:
"Doğal afet niteliğinde bir şey. 27 ocak günü başlayan yağmurla karışık kar yağması, gece kabloların buz tutmasına sebep oldu. Neticede ilçede 350 direk hasar gördü. O günden beri ilçemiz elektrik alamıyor. Gerekli yerlerle görüşmemiz neticesinde DEDAŞ ekipleri dışında 65 kişilik ekip de oluşan guruplar halinde çalışmalar yapıyor. Ayrıca vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı, Beytüşşebaplı hemşehrilerimiz bir çok yerde destek veriyorlar. Hata bazı yerleri kendileri yapmaya çalışıyorlar. Bir şekilde bu sorunlar çözülecek."
DEDAŞ'a tepki gösteren esnaf Mustafa Metin, bu sıkıntıları her yıl yaşadıklarını belirterek, "DEDAŞ yazın yapması gereken bakım onarımı kış mevsimine bırakıyor. O yüzden randıman alamıyor. Bu yüzden biz de esaret altında kalıyoruz" dedi.