MUĞLA'nın büyükşehir olması ardından Valilik Hizmet Vakfı'na devredilen Marmaris'in Selimiye Mahallesi'ndeki iskeleye bağlı tekne kaptanları, oturma eylemi yaptı. Yarım saat süren eylem, alkışlarla sonlandırılırken iskeledeki elektrik panolarının ölüm tehlikesi saçtığı, iskelenin bakımsızlıktan berbat durumda olduğu ileri sürüldü. Selimiyeliler kapalı olan tuvalet ve duşların bir an önce açılmasını istedi.
Muğla'nın 'Büyükşehir' statüsüne alınması ile birlikte mahalleye dönüştürülen Selimiye'deki iskele, Muğla Valiliği Hizmet Vakfı'na devredildi. İskelenin karşısındaki kafeterya ile kafeterya arkasındaki tuvalet ile duşlar da tadilat yapılacağı gerekçesiyle Marmaris Belediyesi tarafından kapatıldı. Tekne sahipleri, duş ve tuvaletlerin kapatılmasına tepki gösterdi.
Teknelerin sahip ve kaptanları iskeledeki sıkıntılar, Selimiye yaşayanları ve sahilde turistik stantları olan işletmeciler ise kapatılan tuvalet ve duşlar için eylem yaptı. İskeleyi yarım saatliğine kapatan eylemciler yaptıkları açıklamanın ardından alkışlarla eylemlerine son verdi. Lagune Teknesi çarkçısı Fahrettin Ahbe şöyle dedi:
"Buraya yıllardır geliyoruz. İskeledeki elektrik panoları çok bakımsız ve tehlike arz ediyor. Her tarafı pas tutmuş. Kasasına elektrik kaçağı yaparak insanları çarpması an meselesi. Duş ve tuvalet yok. Teknelerimizin tuvaletlerini kullanamıyoruz. Tanklarımız o kadar büyük olmadığı için hemen doluyor. Atık alma teknesi de aradığımız zamanda gelemediği için ne yapacağımızı şaşırdık. Çöpler de ortada duruyor." 
YETKİ KARMAŞASI
Selimiye Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Şener Öztekin, 2003 yılından bu yana iskeleyi kullandıklarını belirterek hangi kuruma dilekçe yazmaları gerektiğini bilmediklerini söyledi. Öztekin, şöyle konuştu:
"Bulunduğumuz yer Marmaris Belediyesi'ne ait ama iskeleyi Valilik almış. Dilekçemizi bile nereye yazacağımızı bilmiyoruz. Muhtarlık binasının altındaki duş ve tuvaletler kapalı. Tekne tuvaletlerin mevcut kapasitesi var. O dolunca otomatik olarak ya denize boşaltacak ya da TURMEPA teknesinin gelmesini bekleyeceğiz. Mağdur durumdayız." 
HALKIN TEK TUVALETİ KAPALI
Selimiye'de Osman's Palace Restoran'da çalışan Erkul Kestiş, Selimiye'ye gelen tatilci ve turistlerin akşam üzeri gezmeye çıktıklarında kendi veya çocuklarının tuvalet ihtiyaçlarını giderecek yer sorduklarını hatırlattı. Kestiş, "Halka açık tek tuvalet şimdi kapalı. Kime ne diyeceğimizi şaşırdık" dedi.
Sahilde turistik eşya satan stant işletmecisi Serap Özçelik günün yaklaşık 10 saatini iskele çevresinde geçirdiklerini söyleyerek umuma açık bir tuvalet ve duş ihtiyacına dikkat çekti. Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan ise tuvaletlerde denize sızdırma oldugu için fosseptik yapılacağını ve zorunlu olarak tuvaletleri kapattıklarını ifade etti. Tuvaletlerin belediyenin kafeteryasına ait olduğunu da hatırlatan Kaplan, iskeledeki yetki karmaşasının bir an önce giderilerek bu tür sıkıntıların ortadan kalkması gerektiğini dile getirdi.
BAŞBAKAN'IN İSTEĞİ ÜZERİNE YAPILMIŞTI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2006 yılı ekim ayındaki Ramazan ayı sonlarında dinlenmek için Marmaris'in Bördübet bölgesindeki Golden Key Otel'e yerleşirken Ramazan Bayramı'nı da Marmaris'te geçirdi. Erdoğan, 30 kişilik bir grupla, temiz denizi, bol balığı ile ünlü Selimiye Köyü'nde Sardunya Restoran İskelesi'ne tekneden zorlukla inince köyün 15 yıllık muhtarı Bayram Şahin'in dile getirdiği sıkıntılarda önceliği iskeleye tanıdı. Başbakan'ın talimatıyla Özel Çevre Fonu'ndan köye 750 bin TL ödenek gönderildi. 21 Mart 2007'de yapımına başlanan 64 tekne bağlama kapasiteli 120 metre uzunluk, 2.72 metre genişliğinde yüzer iskele, iki ayda tamamlandı.

FOTOĞRAFLI