AVRUPA’daki Türk işçilerin yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelişleri, sınır kapılarındaki yoğunluğu arttırdı. Kapıkule Sınır Kapısı’ndan son 1 haftada 20 bin 966 araçla 97 bin 213 kişi giriş yaparken, Ramazan Bayramı’nın yaklaşması yoğunluğun daha da artması bekleniyor.
Avrupa’daki Türk işçilerinin yaz tatillerini geçirmek için Türkiye’ye girişleri devam ediyor. Türk işçilerinden karayolunu tercih edenler Bulgaristan sınırındaki Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları’nda yoğunluğu arttırdı. Son bir hafta içerisinde Kapıkule Sınır Kapısı’ndan 20 bin 966 araç giriş yaparken, Türkiye’ye giren yolcu sayısında ise 97 bin 213 kişiye ulaştı.
Bulgaristan tarafındaki Kaptan Andreova Sınır Kapısı'nda süren onarım çalışmaları nedeniyle Bulgar gümrüğünde uzun kuyruklar oluştu. Bu nedenle Türkiye’ye Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yapmak isteyen Türk işçileri, bir süre gümrükte beklemek zorunda kaldıklarını söyledi. Türkiye’ye giriş yapan bazı Türk işçileri, gümrük sahasında yorgunluk atarken, bazıları da memleketlerine bir an önce varabilmek için hemen yola çıktı. Almanya’dan gelen Türk işçilerinden Arif Aksoy, Sırbistan’dan geçişlerde hırsızlık olaylarının görüldüğünü belirterek, "Gümrüklerde çok beklemedik ama Sırbistan’da hırsızlık olayları çok yaşanıyor. Birde Bulgaristan’ın yolları çok kötü olduğu için biraz sıkıntı çektik. Ama memleket hasreti için yola çıktık şükür Türkiye’ye ulaşabildik" dedi.

FOTOĞRAFLI