AYDIN'ın İncirliova Belediye Başkanı MHP'li Gürşat Kale ile Acarlar Mahalle Muhtarı Metin Demir arasında 'Kapı tartışması' çıktı.
Acarlar Mahalle Muhtarı Metin Demir'in Acarlar'daki eski belediye binasında kullandığı geçici ofisten taşınıp aynı binadaki başka bir odaya geçmesi istendi. Hazırlıklara başlayan Demir, taşınacağı odanın kapısının eski olduğunu belirterek yenilenmesini istedi. Başkan Gürşat Kale'nin "Ödenek yok" sözleri üzerine, Muhtar Demir, "Tamam ben yaptırırım" cevabını verdi. Bir süre sonra tekrar belediye başkanına kapı yaptırılması için başvuran ve "Ben yaptırırım' derken şaka yapmıştım" diyen Muhtar Demir'in binayı boşaltması istendi.
"ÜSTÜME YÜRÜDÜ" İDDİASI
Binayı boşaltıp muhtarlık görevini evden sürdüreceğini belirten ve İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale'nin bağırarak üzerine yürüdüğünü öne süren Metin Demir, şöyle dedi:
"Yeni taşınmam gereken yerin kapı sorunu vardı. 'Kapıyı da değiştirin' dedim. Belediye Başkanı 'Paramız yok' dedi. Ben de bunun üzerine esprili bir şekilde 'Koca belediyenin parası yoksa, kapıyı ben yaptırayım' dedim. Yine kapı konusu gündeme gelince beni belediyeye çağırdı ve kapıyı yaptıramayacağını söyledi. Aramızda geçen gerginlik sonrası bağırarak üzerime yürüdü ve beni belediyeden kovdu. Ben Acarlar'da 3 bin 123 oy aldım. Başkan ise, 500 civarında oy aldı. Benim sosyal demokrat olmamdan dolayı kıskançlık yapıyor. Başkanın emir eri değilim, bana bağırmasına müsaade etmem. Belediye Başkanı bana destek vermese de ben hizmet etmeye devam edeceğim."
BAŞKAN KALE: BU İŞİN ŞAKASI OLMAZ
Başkan Kale ise Acarlar Muhtarı Metin Demir'in seçimlerden sonra kendilerinden yer talebinde bulunduğunu belirterek, "Şu an durduğu yeri ona tahsis ettik. Bugüne kadar orada hizmet veriyordu. Birkaç gün önce kendisine yeni yer tahsis edip, boya- badana yaptırdık. Kapının da eskidiğini ve değişmesi gerektiğini söyledi. Belediye imkanlarının buna el vermeyeceğini söyledik. Muhtar ile telefonda görüşmemde 'Sizin paranız yoksa kapıyı ben yaptırayım' dedi. Daha sonra zabıta aracılığı ile kapıyı yaptıramayacağını ve kendisinin bana şaka yaptığı söyledi. Ben de muhtarı belediyeye çağırdım ve 'Devlet ile şaka yapılmaz ben seninle böyle şaka yapıyor muyum? diyerek uyardım. Belediye binasından çıkmasını istedim. Hiçbir mahalle muhtarı benden yer talep etmedi. Bizim kimseyle bir sorunumuz yok. Burası bir devlet kurumu, ciddi bir yer. Bu işin şakası olmaz" dedi.

FOTOĞRAFLI