Cavit AKGÜN/MUĞLA, () - MUĞLA'nın yeni yerleşim alanı Menteşe Kooperatifi semti sakinleri, camilerine kavuştu. Hayırseverlerin katkılarıyla müftülük tarafından 12 yıl önce kapatılan eski genelevin yerine inşa edilen caminin açılışı Vali Mustafa Hakan Güvençer ve protokol üyeleri tarafından yapıldı. Kurdele kesiminin ardından ilk cuma namazı kılındı.
Muğla-Aydın karayolu üzerindeki Menteşe İlçesi'nde, yeni yerleşim alanı olarak yapılaşmaya açılan ve yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı Karamehmet Mahallesi Menteşe Kooperatifi sakinleri, camiye kavuştu. Hayırsever işadamlarının kurduğu şirket tarafından yapımı gerçekleştirilen caminin açılışına Vali Mustafa Hakan Güvençer, Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Kaymakam Zeki Arslan, Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak ve cemaat katıldı.
Şirket yetkilisi Ali Rıza Boyacı, "Bu semtte özellikle Ramazan aylarında burada oturan vatandaşlarımız cami eksikliği nedeniyle serzenişleri vardı. Ormana ait 6 bin 150 metrekarelik bu alanda 143 metrekare cami alanı, 25 metrekare de sosyal alan olmak üzere 150 kişilik bir cami yaptırdık. Önümüzdeki Ramazan ayında burada oturan vatandaşlarımız ibadetlerini artık kent merkezi yerine bu camide yapacak. Yerin tahsisi konusunda emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.
Müftü Koçak ise, "6 bin nüfuslu bir mahallede hiç olmayan mabedi açarak halkın hizmetine sunuyoruz. Kadın-erkek, genç-yaşlı her kesimin din hizmetlerinden yararlanmasını istiyoruz" diye konuştu.
"Rüya" adı verilen caminin açılışı öncesi Vali Güvençer, Rektör Harmandar ve Kaymakam Arslan hayırsever işadamlarına katkıları nedeniyle plaket verdi. Protokol üyeleri tarafından açılışı gerçekleştirilen camide ilk cuma namazını kılındı.
İsmini vermek istemeyen bir mahalle sakini, caminin bulunduğu yerin eskiden genelev olduğunu söyledi. 12 yıl önce kapatılan genelevin yerine cami yapılmasını yadırgadıklarını belirtti.
2013 kasım ayında yapımına başlanan Menteşe Rüya Camisi'nin yapımı 9 ayda tamamlandı. Orman Genel Müdürlüğü tarafından İl Müftülüğü'ne tahsis edilen 6 bin 150 metrekare arazi üzerine 143 metrekare kapalı alan cami, minare ve sosyal alanlar için mesire yeri yapıldı.

FOTOĞRAFLI