KAPADOKYA bölgesinin doğal, kültürel ve tarihi mirası Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi’nin desteğiyle rölyeflere aktarılarak bir araya getiriliyor. Bu kapsamda Hitit, Selçuklu ve Osmanlı dönemleri ile Kapadokya temalı rölyef çalışmalarının tamamlanma aşamasına getirildiği belirtildi.
Yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Avanos Meslek Yüksekokulu’nu (MYO) ziyaret etti.
Rölyef atölyesinde incelemelerde bulunan Rektör Kılıç, Avanos MYO El Sanatları Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Bahadır Cem Erdem ve Öğretim Görevlisi Özlem Sağlıyan Eligül ile Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Can Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Betül Aytepe tarafından gerçekleştirilen rölyef çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Prof. Dr. Kılıç, medeniyetlerin beşiği konumunda olan Kapadokya bölgesinin, tarihi ile doğal güzelliklerinin yanı sıra Selçuklu, Osmanlı ve Hitit dönemlerine ait izler taşıyan rölyef çalışmalarını inceledi. Türkiye’nin önemli değerlerinden Hacı Bektaş Veli ve Damat İbrahim Paşa’nın da yer aldığı rölyef çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanmasının planlandığı belirten Kılıç, 24 parçadan oluşan rölyefler, tamamlandıktan sonra Kapadokya’nın doğal mimarisine uygun olarak inşa edilen Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri Kubbesi'nin etrafını süsleyeceğini belirtti.