MISIR’da ordunun yönetime el koyarak Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’yi görevden uzaklaştırması, yüzlerce Mısırlı direnişçinin öldürülmesi ve tutuklanmasına tepki için ilan edilen '14 Ağustos Dünya Rabia Günü’ne' destek olmak için Kapadokya semalarında 18 balon 'Rabia' pankartları ile uçtu.
Kapadokya'da bugün saat 05.30  sıcak hava balonları,  Mısır’daki darbe sonrasında yapılan zulüm ve işkencelere tepki olarak ilan edilen '14 Ağustos Dünya Rabia Günü' dolayısıyla 'Rabia' pankartlarıyla havalandı. Kapadokya semalarına yükselen balonlara Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde "14 Ağustos Dünya Rabia Günü, tüm mazlumlar için balonlarımızı yükseltiyoruz. Siz de sesinizi yükseltin" yazısı ile Rabia işareti olan pankartları da asıldı. Organizasyona 50 sivil toplum kuruluşunun birleşimi ile oluşturulan Nevşehir Rabia Platformu'da destek verdi. 
Balonların havalandığı Nevşehir’in Göreme Beldesi'ndeki alana gelen Nevşehir Rabia Platformu Başkanı Mustafa Özdemir, 2013 yılı Temmuz ayında yapılan Mısır’daki darbe sonrasında 14 Ağustos’un Dünya Rabia Günü olarak ilan edildiğini hatırlattı. Özdemir, Nevşehir'de Rabia Platformu olarak dünyadaki tüm mazlumların, Müslümanlar'ın darbelere karşı direndiği ve uluslararası boyut kazanan bu günde dünyadaki darbelerin sona ermesi, direnişlerin başarıya ulaşması, darbecilerin yargılanması ve insan hakları ihlallerinin sona ermesi için etkinliğe destek verdiklerini belirtti. Dili, dini, mezhebi, ırkı farklı Müslüman veya olmayan tüm insanların özgürlük ve insan hakları savunucularının bu platforma destek verdiklerini vurgulayan Özdemir, "Balona binen onlarca yerli ve yabancı misafirlerde destek oldular. Evrensel bir boyut kazanan bu hareketin dünyadaki özgürlük düşmanlarına bir mesaj olmasını temenni ediyoruz. Kapadokya aynı zamanda Dünya Barış Kentidir. Barış ve huzurun tüm dünya insanlarına ulaşmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.
Kapadokya'ya balon turu yapmak için gelen yerli ve yabancı turistlerde dünyadaki mazlum insanlara yapılan zulümlerin bir an önce bitmesini istediklerini belirterek, yapılan eyleme destek verdi.
FOTOLU