TÜRKİYE’nin önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde 2014 yılına ışıl ışıl girdi. Bölgenin yoğunlukla ziyaretçi akınına uğrayan Uçhisar beldesindeki tarihi kale ve çevresi ışıklandırılırken, çam ağaçları da özel bir ışık sistemi ile rengarent bir görüntüye büründü.

Uzakdoğulu turistlerin yanı sıra ABD,Fransa,İspanya, Endonezya,Malezya,Kolombiya’dan gelen yabancı turistlerin yanı sıra, İstanbul,Ankara ve Mersin ,Kayseri gibi büyükşehirlerden gelen yerli turist grupları yeni yılı yerin 10 metre altında tüf kayalara özenle oyulan yer altı eğlence merkezlerinde girdi.

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesindeki Yaşar Baba Yer altı eğlence merkezini dolduran turistler için Türkiye’nin değişik yörelerine ait halk gösterisi sunuldu. Geleneksel kına gecesinin canlandırıldığı halk oyunları gösterisinde, gelin kızın at üzerinde anne evinden çıkışı da canlandırıldı.

Yeni yıl eğlencesine katılan turistler daha sonra bahçede ateş yakılması ile oluşturulan dev ateş etrafında davul ve zurna eşliğinde halaylar çekti ve dakikalarca sevdikleri ile oyun oynadılar ve dans ettiler.

2014 için geri sayımın öncesinde Oryantal Belma’ nın kıvrak dansları ile yeni yıl heyecanı yaşayan turistler grupları ,patlayan şampanyalar eşliğinde yer altı eğlence merkezi pistinde sevdikleri ile birlikte dans ederek yeni yıla merhaba dediler.