MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Afet ve Acil Durum (AFAD) ekibinin yaptığı ortak arama kurtarma tatbikatı gerçeğini aratamadı.
Tatbikat için Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye'den gelen 110 kişilik UMKE VE AFAD ekibi, ilçeye bağlı Ekşiler Köyü karşısındaki Göksu Irmağı kanyonunda kampa girdi. Kampta arama kurtarma ve yaralılara müdahale eğitimi alan ekipler daha sonra kaza, deprem, göçük altında arama kurtarma, boğulma, kayadan indirme ve bindirme, terör saldırısı ve sonrası yaralılara müdahale konularında tatbikat yaptı.
AFAD Mersin İl Sorumlusu Dr. Bayram Ali Güvelioğlu, tatbikata doktor, hemşire, sağlık teknisyenlerinden oluşan UMKE ve AFAD ekiplerinin katıldığını söyledi. Ekipleri olağan dışı durumlara hazırlamak amacıyla bu tatbikatı gerçekleştirdiklerini belirten Güvelioğlu, ekibin burada zor şartları görüp doğada yaşamayı öğrendiklerini kaydetti. Arazi yapısı ile kış şartlarının ağır oluşu gibi etkenler göz önünde bulundurularak bu bölgenin seçildiğini vurgulayan Güvelioğlu, yapılan eğitim ve tatbikat başarıyla sona erdiğini vurguladı.
Bu tür eğitim ve tatbikatlarla ekiplerin her an, olası bir olaya hazır hale getirildiklerini anlatan Güvelioğlu, ekiplerin tamamının gönüllülerden oluştuğunu ve gerçeğe yakın senaryolarla çalıştıklarını sözlerine ekledi.