ADANA'da pankreas kanseri hastası baba, kızının düğününe katılamayınca, nikah töreni hastanede yapıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, 26 yaşındaki Dilek Akyol ile 28 yaşındaki Caner Kılıç'ın nikahını baba 51 yaşındaki Kadir Akyol'un tedavi gördüğü hastane odasında kıydı.
Ceyhan İlçesi'nde ticaretle uğraşan Kadir Akyol ile Döndü Akyol çifti, tek evlatları Dilek Akyol'u 10 ay önce elektrik mühendisi Caner Kılıç'la nişanladı. Evlilik hazırlıkları yapan genç çift 28 Mayıs'ta nikah ve düğün yapmak için hazırlık yaptı. Ancak kızının mürüvvetini görmenin hayallerini kuran baba Kadir Akyol, hastalandı. Acıbadem Adana Hastanesi'nde tetkikleri yapılan Kadir Akyol'a pankreas kanseri teşhisi konuldu. Geçen süreçte Adana ve Ankara'daki hastanelerde tedavi gören Kadir Akyol'un sağlık durumu kötüye gitti.
DÜĞÜNÜN YAPILMASI İÇİN KIZINA ISRAR ETTİ
Kadir Akyol, hastalığına rağmen kızının düğününün yapılmasını istedi. Bunun üzerine Dilek ve Caner çifti, hazırlıklarını sürdürdü. Ancak Kadir Akyol düğüne bir gün kala fenalaştı. Yatağından kalkamaz duruma düşen Kadir Akyol, kızı Dilek'i yanına çağırıp, düğün tarihinde gelinlik giyip, nişanlısıyla birlikte hastaneye gelmesini istedi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün de nikahı hastanede kıyacağını söyledi.
SADE NİKAH TÖRENİNDE KARAR KILINDI
Hasta babanın isteği üzerine aileler, düğünü iptal edip, sade bir nikah töreni yapma kararı aldı. Gelin ve damat dün akşam saatlerinde hastaneye geldi. Duygu dolu anlar yaşayan gelin ve damat ile aileleri Kadir Akyol'un tedavi gördüğü 6'ncı katı doldurdu. Babasının tedavi gördüğü odaya giren Dilek Akyol, babasına da moral vermeyi ihmal etmedi. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, eşi Zeynep Sözlü ile hastane odasına girdi. Baba Kadir Akyol da tekerlekli sandalyeye oturtuldu. Başkan Hüseyin Sözlü, şahitlerin huzurunda Dilek ve Caner Kılıç'ın nikahını kıydı.
BAŞKAN SÖZLÜ, HEMŞEHRİSİNİ KIRMADI
Evlilik cüzdanını geline veren Başkan Sözlü, "3 dönem Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptım. Çok sayıda nikah kıydım. Ama böyle bir özel durumdan dolayı hastane odasında nikah kıyıyorum" diyerek, genç çifte öğütlerde bulundu. Daha sonra damat Caner, gelin Dilek'in duvağını açıp, alnından öptü. Bu sırada aileleri alkışladı. Konuşmakta güçlük çeken gelin Dilek Kılıç, "Böyle olması gerekiyordu. Babamın isteği üzerine nikahı burada yaptık" diye konuştu.

BY(BK/AAA)(FOTOĞRAF)