SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapan özel güvenlik görevlileri, Onkoloji Merkezi'nde tedavi gören kanser hastalarına moral için müzik dinletisi sundu.
Onkoloji Merkezi'nin toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe, Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Ekber Şahin, merkezde görev yapan doktorlar ve hemşireler ile kanser tedavisi gören hastalar katıldı. Hastanede görev yapan özel güvenlik görevlilerinin bağlama ve darbuka eşliğinde söylediği şarkılar ile eğlenen hastalar, daha sonra doktorlar ve hemşireler ile birlikte halay çekti.
Hastalara moral vermek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Onkoloji Merkezi Sorumlusu Yardımcı Doç.Dr. Metin Şeker, "Kanserin tedavisi malum zor ve uzun bir süreç. Hem hasta hem ailesi için oldukça yıpratıcı. Biz de hastalara tedavi dışında nasıl bir faydamız olur diye düşündük. En sonunda yılbaşı gecesi öncesi moral olsun diye böyle bir müzik aktivitesi yaptık. Nasıl yapalım diye düşünürken de güvenlikteki arkadaşlarımızın çeşitli müzik aletlerini çalabilme yeteneğini öğrenmiş olduk. Onlara teklif ettik, onlar da bizi kırmadılar. Biz onların sıkıntılarını bir nebze olsun azaltabildiysek, ne mutlu bize" dedi.
Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ekber Şahin ise "Çok güzel bir organizasyon. Hastalarımız ve hasta yakınlarımız oldukça eğlendiler. Onkolojik hastalar gerçekten çok zorlu bir süreçten geçiyorlar. Moral, motivasyon onlar için çok önemli. Arkadaşlarımız da onu sağladılar" diye konuştu.