DENİZLİ Devlet Hastanesi Zafer Gökşin Onkoloji Merkezi’nde kanser tedavisi gören hastalar, düzenlenen ebru etkinliği ile moral buldu. Bazı hastalar, ebru sanatını deneyip yapmaya çalıştı.
Zafer Gökşin Onkoloji Servisi’nde gerçekleştirilen ebru etkinliğine, Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mahmut Tekin, Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Kadir Gökhan Saçkan ve kemoterapi tedavisi gören hastalar katıldı. Kemoterapi tedavileri devam eden hastalar, Denizli Gençlik Merkezi Ebru eğitmenleri Esra Aytekin ve Ayşe Bozkurt tarafından yapılan ebru sanatlarını izledi. Bazı hastalar ebru sanatını kendileri denedi ve güzel eserler yaparak ebru etkinliğiyle moral buldu.
Hastane Yöneticisi Opr. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, burada tedavi gören hastalar için moralin büyük öneme sahip olduğunu belirtip, "Amacımız onkoloji hastalarımızın tedavisini alırken bu etkinlikle moral bulmalarıdır. Aynı zamanda bu moralin onların hastalıklarının seyrine iyi geleceğine inanıyoruz. Çünkü moral yaraları iyileştirir diye düşünüyoruz. O nedenle bu ebru etkinliğimizi, ebru sanatçılarımızla ve hastalarımızla beraber burada yapıyoruz" dedi.