Ak Parti'nin daha önce belirlenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Karaosmanoğlu'ndan sonra dün de ilçe belediye başkan adaylarının açıklanması ve 12 mevcut belediye başkan adayından 6'sının yeniden aday gösterilmemesi bazı ilçelerde büyük tepkilere yol açtı. Kandıra ilçesinde de yeniden aday gösterilmeyen mevcut başkan Cengiz Kan'ı destekleyenler protestoda bulundu.
Kocaeli'nin Karadeniz'e sahili bulunan tek ilçesi olan Kandıra'da, bu dönem başkanlık yapan emekli astsubay Cengiz Kan'ın yerine daha önce Kandıra'nın bazı camilerinde imamlık yapan Ünal Köken aday gösterildi. Dün yapılan açıklamanın ardından mevcut başkan Cengiz Kan'ı destekleyenler büşük bir hayal kırıklığı yaşadı. 
Ak Parti Kandıra İlçe Teşkilatı'nda yaşanan gerginlik nedeniyle bugün AK Parti İl başkanı Mahmut Civelek ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu birlikte Kandıra'ya gitti. Ancak belediye binasında toplanan ve Cengiz Kan'ı destekleyen yaklaşık 500 kişi onları protesto etti. Partililer, AK Parti'nin ilçelerde temayül yoklaması yaptığını, aday gösterilen kişinin temayül yoklamasından çıkmasının mümkün olmadığını iddia ettiler. İl Başkanı Civelek ve Büyükşehir Başkanı Karaosmanoğlu partililere hitaben konuşma yapmak istemelerine rağmen protestolar nedeniyle konuşamadı. Karaosmanoğlu ve Civelek, belediye binasına girip başkanın odasında bir süre oturduktan sonra yine protestolar arasında ilçeden ayrıldı.
Belediye Başkanı Cengiz Kan, partilileri ve kendisini destekleyenleri yine kendisi sakinleştirdi. Kalabalık, Cengiz Kan'dan bağımsız aday olmasını istedi. Ancak Kan, şu andan itibaren yapacak bir şey olmadığını ve siyasete de yine parti çatısı altında devam edeceğini belirterek partilileri güçlükle sakinleştirdi.