TÜRKİYE Kamu- Sen Afyonkarahisar Temsilcisi Nizamettin Şenol, internete düşen ses kayıtlarında 'Milletin a… koyacağız' diyen işadamları için Afyonkarahisar Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.
Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar Temsilcisi Nizamettin Şenol, işadamları Mehmet Cengiz ve Celal Koloğlu'nun internete düşen ses kayıtlarında Türk milletine hakaret edildiği iddiası ile Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İşadamlarının Türk Milleti'ne küfrettiğini öne süren Şenol, "İşadamlarının bu davranışının, Türk Ceza Kanunu'nun 301'inci maddesi gereği suç teşkil ettiği açıktır. Türk Milleti'nin bir ferdi olarak işlenen suçtan zarar görmüş durumdayım" dedi.
BU KÜFÜR YÖNETİCİLERİ DE İLGİLENDİRİR
Şenol, ses kayıtlarının işadamları tarafından tekzip edilmediğini, kayıtlardaki küfrün açıkça duyulduğunu hatırlatarak "Bu küfür, aynı zamanda bu milletin bir evladı olan Sayın Cumhurbaşkanı'na ve Sayın Başbakan'a da edilmiştir" diye konuştu.
Şenol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2 işadamını kınaması gerektiğini belirtti.
Türk Ceza Kanunu'nun 301'inci maddesine göre Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi ve kişiler hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.