JAPONYA Milli Gün nedeniyle Ankara’daki Büyükelçilik Rezidansı'nda Büyükelçi Yutaka Yokoi’nin ev sahipliğinde verilen resepsiyonda konuşan Emine Erdoğan'a tepki gösteren CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, kendisine hakaret edenler hakkında dava açacağını söyledi. Genç, görevini yerine getirdiğini anlatırken, "Türkiye'nin birçok yerinden arıyan yüzlerce vatandaş teşekkür ediyor, desteklerini bildiriyor. Telefonlara yetişemiyorum" dedi.
Japonya Büyükelçiliği'nde dün akşam çıkan arbede sonrası gündeme gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, hakkında terbiye sınırlarını aşarak hakaret edenler hakkında dava açacağını bu konuda avukatına talimat vereceğini açıkladı.
"BAKANLAR VARKEN, BAŞBAKAN'IN EŞİ NEDEN KONUŞUYOR?' DİYE SORDUM"
Japonya Büyükelçiliği'ndeki olayı değerlendiren Genç, Japonya Büyükelçiliği'nin resepsiyonuna davetli olduğu için gittiğini belirterek şunları anlattı:
"Resepsiyonda birçok kişi ile sohbet ettik. Konuşma bölümüne sıra gelince baktım Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan, kürsüye çıkmış konusuyor. Arkasında iki bakan, 'Hazır ol'da duruyor. Bu tablo karşısında konuşması gereken devletin bakanı olmalıydı. Ben de bu konuyu merak ettim ve 'Neden bakan konuşmuyor, Başbakan'ın eşi konuşuyor?' diye sordum. Bu soruyu sordum, salonda bulunan AKP'liler ve koruma polisleri, üzerime yürüdü. Koruma polisleri beni tartaklamaya çalıştı, karşı çıktım ve dokunamazsınız, elinizi süremezsiniz diyerek izin vermedim. Ben 30 yıldır devleti soyanlara ve talan edenler ile mücadele ediyorum. Bu zihniyet her zaman benim karşımda duruyor zaten. Ben milletvekiliyim ve devleti temsil eden bakanlar varken, Başbakan'ın eşinin neden konuştuğunu sordum? Bana saldırarak hakaret ettiler. Asıl mağdur olan bendim. Kaldı ki orada birçok kişi içki aldı, ben de bir duble viski içtim ve ben bir duble viskiyle sarhoş olacak biri değilim, gayet iyiydim."
"TANER YILDIZ BANA 'TERBİYESİZ' DEDİ"
CHP'li Genç, bakanların olduğu bir ortamda, Başbakan eşinin neyi ve kimi temsil ettiği  sorusuna yanıt ararken, korumaların üstüne yürüdüğünü ifade ederek, "Bakanlar varken Başbakan eşi neyi temsil ediyor, kimi temsil ederek konuşuyor?' sorusunu sordum. Önce korumalar üzerime yürüdü, sonra bakan Taner Yıldız, aradan sıyrılıp bana saldırmak istedi ve bana Türkiye Cumhuriyeti Bakanı'na yakışmaz şekilde bana, 'Terbiyesizlik ediyorsun' diyerek üzerime yürüdü. Ben de 'Terbiyesiz sensin' dedim. Sonra AKP Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu yanıma geldi çok olumlu konuştu ve Emine Erdoğan'ın jest olsun diye buraya geldiğini, bu nedenle konuşma hakkı verildiğini söyledi. Bu durumu bana anlattı, çok olumlu konuştu Çavuşoğlu. Ancak daha sonra bugün tweetlere baktım bana inanılmaz hakaretler yapmış, böyle bir vekil işte, bunların zihniyeti bu" diye konuştu.
"BAŞBAKAN'A YAĞCILIK OLSUN DİYE BANA HAKARET EDİYORLAR"
Dün geceden bu yana birçok AK Parti milletvekilinin, 'Başbakan'a yağcılık olsun' diye kendisine hakaret ettiğini savunan Kamer Genç, bunlar hakkında dava açmak için avukatına talimat verdiğini belirtti. Genç, şöyle dedi:
"Dün geceden beri hakımda birçok televizyonda AKP milletvekilleri Başbakan'a yağcılık olsun diye ha bire hakaretlerde bulunuyor. Özellikle yandaş televizyonlara çıkan birçok AKP milletvekili, Başbakana yağcılık yapmak için bana ağza alınmayacak hakaretlerde bulunuyor. Demokrasiden bahs ediyor, hem bu hakaretleri yapıyorlar. Bunların zihniyeti budur, ne söylenebilir ki? Ben avukatıma talimat vereceğim ve o televizyonlarda konuşanları tespit edip hepsi hakkında dava açacağım ve yargı önünde hepsiyle hesaplaşacağım."
"YILMAYACAĞIM"
Her yerde tehdit edildiğini ancak hiç yılmayacağını söyleyen Genç, özellikle yandaş ve AK Parti milletvekillerinin her yerde kendisini tehdit ettiğini söyledi. Kamer Genç, "Televizyonlarda basın toplantıları ve birçok yerde beni tehdit ediyorlar. Birçok tehdit var ve ben bu zihniyetle 30 yıldır mücadele ediyorum. Mücadelemden asla vaz geçmem ve bunlardan korkmuyorum. Tunceli halkı, ben bunlarla mücadele edeyim diye beni seçiyor. Ben halkın gerçek temsilcisiyim ve mücadelemden asla geri adım atmayacağım" dedi.
"YÜZLERCE TEBRİK TELEFONU ALDIM"
Kamer Genç, CHP Genel Başkanı veya parti yöneticilerinden herhangi bir telkin alıp- almadığına ilişkin bir soru üzerine Genç, böyle bir şey duymadığını ifade ederek, "Ben yanlış bir şey yapmadım ki, bana telkinde bulunsunlar. Görevimi yapıyorum. Hiçbir partili bir şey demedi. Aksine çok fazla destek var parti içinde. Ayrıca Türkiye'nin birçok yerinden arıyan yüzlerce vatandaş teşekkür ediyor, desteklerini bildiriyor. Telefonlara yetişemiyorum. Bu konuyla ilgili aslında basın toplantısı yapacaktım ama daha sonra gerek duymadım ve konuyu daha fazla büyütmemek için vazgeçtim" dedi.

FD(GG/İD)