ORDUSPOR'un eski kalecilerinden olan ve Spor Toto 3’üncü Lig ekiplerinden Yeni Diyarbakırspor'un kaleci antrenörü Öner Piroğlu, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Piroğlu, bugün memleketi Ordu'da son yolculuğuna uğurlandı.
Geçen pazar günü Yozgatspor-Yeni Diyarbakırspor karşılaşmasının ardından deplasman dönüşü geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Kayseri Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden Yeni Diyarbakırspor'un kaleci antrenörü Öner Piroğlu’nun cenazesi memleketi Ordu’ya getirildi. Orduspor'un eski kalecilerinden Öner Piroğlu’nun Orta Cami'deki cenazesine ailesi, yakınları, Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ak Parti İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz, Ordu Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun ve spor camiasından çok sayıda kişi katıldı.
Öner Piroğlu’nun cenazesi öğle namazını takiben kılınan namazın ardından şehir mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.
REKORA İMZA ATMIŞTI
Orduspor Kulübü de Öner Piroğlu’nun vefatıyla ilgili bir başsağlığı mesajı yayınladı. Öner Piroğlu’nun Orduspor’da kaleci olduğu döneme ait fotoğraflarının da yayınlandığı kulübün resmi internet sitesindeki mesajda, "Profesyonel Futbol A Takımımızın kalesini uzun yıllar koruyan ve kaleci antrenörü olarak da görev yapan Öner Piroğlu, ünlü İtalyan kaleci Dino Zoff'un gol yememe rekorunu da elinden alarak, Orduspor formasıyla 1088 dakika gol yemeyerek bir rekora imza atmıştı. Merhum Öner Piroğlu’na Allah’tan rahmet, başta camiamız olmak üzere sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz" denildi.