Özcan ÇİRİŞ/ BİTLİS, ()-KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Bitlis'e geldi. Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde seçim bürosu açılışı yapan Bakan Yılmaz, Türkiye'nin istikrarının bozulmak istendiğini söyledi.
Karayoluyla Muş'tan Bitlis'e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yol güzergahında bulunan Güroymak İlçesi'nde seçim bürosunun açılış törenine katıldı. Burada toplanan partililere konuşma yapan Bakan Yılmaz, Ak Partinin laf partisi olmadığını söyledi. Sürekli halk için çalışacaklarını belirten Bakan Yılmaz, yerel seçimlerin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.
DEMOKRASİDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK
Demokraside büyük adımlar attıklarını belirten Bakan Ylımaz, "Başörtülü kızlarımız devlet dairelerinde bile inançlarını özgürce yapabiliyorlar. Kuran-ı Kerim derslerini seçmeli ders yaptık. Anadilin önündeki engelleri kaldırdık. Hangi dilde istiyorsa seçmeli ders haline getirdik. İşte bütün bunlar özgürlüklerden yana olan Recep Tayyip Erdoğan zamanında oldu. Şimdi de bir çözüm süreci var. Çok şükür iyi gidiyor. Biz de kararlı bir şekilde arkasında duruyoruz. Kardeş kavgası olmadan el ele gönül gönüle verelim. Kaynaklarımızı israf etmeden bu çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakalım. Bu çözüm süreci tam olarak bittiğinde bu bölgelerde çok daha hızlı gelişme olacak. Çözüm sürecinde birileri bundan rahatsız oldular. Türkiye’nin bu ortamından rahatsız oldular. Türkiye’nin istikrarını bozmaya çalışıyorlar. Bu seçimler, yerel seçimin ötesinde genel seçim ve referandum oldu. Başbakan'dan yana mı yoksa ona saldıranlardan mı yanayız? İstikrardan mı yoksa istikrarsızlıktan mı yana olacağız. Biz başbakanımızdan yanayız. Biz huzurdan kalkınmadan yanayız. Diğerleri ne yaparsa yapsın. Bu tuzak kuranlara en güzel cevabı 30 Mart’ta sandıklarda vereceğiz" dedi.

ÖÇ(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)