BİNGÖL, ()-BİNGÖL'de Ak Parti tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecine en büyük desteği kadınların ve annelerin verdiğini söyledi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, memleketi Bingöl'de Ak Parti İl Başkanlığı'nca düzenlenen Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı. Saray Park Restaurant salonunda düzenlenen etkinliğe Ak Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş ile birlikte katılan Yılmaz, partili kadınlara hitaben bir konuşma yaptı. Kadınlar olmadan kalkınma ve refah olmayacağını belirten Yılmaz, "Kadınlarımızı, kızlarımızı iyi eğitmeliyiz, iyi eğitim vermeliyiz, iyi yetiştirmeliyiz. Çünkü kadınları yetişmeyen toplumun ilerlemesi mümkün değildir. Gelecek nesilleri kadınlarımız yetiştiriyor. Bir toplumun ilerlemesi için kadınların daha ileri gitmesi lazım. Geçmişte maalesef kız çocuklarını okula göndermeyen aileler vardı. Ak Parti'nin gücü kadınlardır, çünkü kaleler içeriden fethedilir, dışarıdan fethedilmez" dedi.
"HEP BİRLİKTE HUZURU SAHİPLENMEMİZ LAZIM"
Başbakan Erdoğan'ın 11 Mart'ta Bingöl'e geleceğini belirten Kalkınma Bakanı Yılmaz, tüm kadınları yapılacak olan mitinge davet etti. Kadına yönelik şiddetin kırmızı çizgileri olduğunu ifade eden Yılmaz, "Manevi değerlerimizde ve genel politikalarımızda bu konuya çok önem veriyoruz. Kim kadına el kaldırıyorsa acizdir, zayıftır. Kadınlara şiddet uygulayanları kınıyorum. Manevi değerlerimiz kadına en iyi şekilde davranmayı gerektirir. Kadınların güçlü olduğu toplumda barış egemen olur. Kadınların güçlü olduğu toplumda savaş olmaz, şiddet olmaz, kan olmaz. Bu çözüm sürecine en büyük desteği anneler, hanımlar, kadınlar veriyor. 1,5 yıldır çok şükür ölüm haberleri almıyoruz. Çok şükür anneler ağlamıyor. Bunu sabote etmeye çalışanlara, huzurumuzu bozmaya çalışanlara hep birlikte karşı koymamız lazım. Hep birlikte huzuru, barışı sahiplenmemiz lazım. İnşallah şu çözüm süreci bittiğinde bu bölgelerimiz çok daha hızlı kalkınacak. Gençlerimize, çocuklarımıza çok daha iyi eğitim vereceğiz" diye konuştu.

(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)