Emre BAYLAN/ANTALYA, () - ANTALYA Kaleiçi'nde çok sayıda eğlence mekanı, Soma'da yaşanan felaket sonrası eğlenceye ara verdi. Kaleiçi'ndeki barlar dışardaki sandalye ve masalarını toplayıp kapılarını kapatırken mekanların önüne sarı madenci bareti bırakarak Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin yasına ortak oldu.
Soma'da, son belirlemelere göre 284 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden faciası için Antalya'da tarihle iç içe yaşayan eğlence mekanı Kaleiçi sustu. Kent merkezinde özellikle üniversite ve lise gençliğinin eğlence noktalarından biri olan Kaleiçi'nde bulunan rock'tan halk müziğine farklı konsepte sahip barlar sessiz sedasız sandalye ve masalarını topladı, kapılarını kapattı. Kaleiçi'nde bazı mekanlar ise mekanlarının önüne birer madenci bareti bırakarak Somalı maden işçilerinin acısına ortak oldu.
Antalya'da Soma için sadece Kaleiçi değil, konser ve gözde eğlence mekanlarındaki birçok etkinlik de iptal oldu. Atilla Aldemir'in kemanıyla eşlik edeceği Benoit Fromanger şefliğindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın bugün Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda vereceği resital, yine bugün kentin en gözde eğlence noktası Jolly Joker'da gerçekleştirilecek Şevval Sam ve yine aynı yerde cumartesi yapılacak Kibariye konserleri de ileri bir tarihe ertelendi. Pazar günü Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek Teoman konserinin biletlerinin satışı ise durduruldu.

EB(HA/BT) (FOTOĞRAFLI)