ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Mahmutlar Beldesi'nde, belediyenin otomatik para çekme makinesi ve taksi durağı yapılması için kiraya verdiği kaldırımın kendi tapulu arazileri olduğunu iddia eden 4 kişi, burasını tel örgüyle çevirerek yaya geçişine kapattı.
Mahmutlar Beldesi'nde oturan Yaşar Basar, Ümmühani Yüksel, Ayşe Kutbay ve Emine Yılmaz adına tapusu bulunan Barbaros Caddesi'ndeki arsa, 2006 yılında istimlak bedeli ödenmeden caddeye dahil edilerek kaldırım yapıldı. Cadde ve kaldırım olarak kullanılan arsada istimlak çalışması yapılmadığı için halen vergi ödeyen tapu sahipleri, konuyu mahkemeye taşıdı. Tapu sahipleri ve Mahmutlar Belediyesi arasındaki hukuki süreç halen devam ederken, belediye kaldırımı 2 bankaya otomatik para çekme makinesi ve taksi durağı yapılması için kiraya verdi. Yıllardır kendi arazilerini kullanamadıkları halde vergi ödediklerini iddia eden tapu sahipleri, belediyeye tepki göstererek kaldırıma tel örgü çekerek, yaya geçişine kapattı.
'YOLU DA KAPATACAĞIZ'
Ayşe Oral, Mahmutlar Belediyesi tarafından kendi arsalarının kiraya verildiğini belirtti. Oral, "Burası bizim özel mülkümüz. Belediye bizden vergi alıyor. Aynı zamanda kiraya verdiği arsamızdaki ATM ve taksi durağından da kira bedeli alıyor. Yıllarca belediyeye gittik ancak çözüm bulunamadı. Biz de arsamız olan kaldırımı tel örgüyle kapatma kararı aldık. İnsanları mağdur etmemek için şimdilik yolu kapatmadık. Ama sonuç alamazsak ilerleyen günlerde caddeyi de kapatacağız" dedi.
'MALINIZA SAHİP ÇIKIN' DEDİLER
Mahmutlar Belediyesi'nin sorunun çözümü için kendilerine yardımcı olmadığını belirten Rabia Yüksel ise "7 yıldır uğraşıyoruz. Belediye yetkilileri her seferinde 'gidin malınıza sahip çıkın' diyor. Biz de malımıza sahip çıkarak tel örgüyle kaldırımı kapattık. Vergisini biz ödüyoruz, kirayı belediye alıyor" diye konuştu.