KAHRAMANMARAŞ'ta, yasa dışı avlanan kişilerden ele geçirilen 1 otomobil ile 30 av tüfeği açık arttırmayla satıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hacı Kalınkütük, 2013 dönemi içerisinde usulsüz avlanan 146 kişiye 132 bin 400 lira para cezası kesildiğini söyledi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen yılki avlanma döneminde usulsüz şekilde avlandıkları saptanan 146 kişiye 'Kara Avcılığı Kanunu' kapsamında 132 bin 400 lira para cezası uygulandı. Yasa dışı avlanan kişilerden ise 1 otomobil ile 30 av tüfeği ele geçirildi. Mülkiyeti kamuya geçirilen 30 av tüfeğiyle 1 otomobil, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü’nde açık arttırma usulüyle satışa çıkarıldı. 34 kişinin başvurduğu arttırmada satışa çıkarılan 30 av tüfeği 400 ile bin lira arasında bedellerle alıcı buldu.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hacı Kalınkütük, kentte geçen yıl yapılan denetimlerde usulsüz avlandıkları belirlenen 146 kişiye 132 bin 400 lira idari para cezası uygulandığını belirterek, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğümüzce 2013 yılı av döneminde usulsüz avlandığı tespit edilen 146 kişiye idari yaptırım kararı uygulandı. Bu kapsamda bu kişilere 132 bin 400 lira idari para cezası uygulanmıştır. Yine usulsüz avlandığı tespit edilen kişilere ait 35 adet otomatik av tüfeği ile 4 araca el konuldu. Bugün yapılan ihalede idari yaptırım kararı kesinleşen 30 adet tüfek ile 1 otomobili açık artırma usulüyle satışı yapıldı" dedi.
Usulsüz şekilde avlanan kişileri uyaran Kalınkütük, avcılığın belirli kriterlerinin bulunduğunu anlatarak şunları söyledi:
"Vatandaşlarımızdan usulsüz avlanma yapmamaları gerekiyor. Çünkü avlanmanın belirli bir kuralı var. Aksi takdirde hem av aletleri, hem de araçlarına el konularak ciddi para cezalarıyla cezalandırılmaktadırlar. Vatandaşlarımızın doğal dengenin hem korunması açısından, hem de yaban hayatını devamlılığı açısından avcılık kurallarına uymaları gerekiyor. Avcı eğitim kurslarının en önemli gayesi av hayvanlarının hangi dönemlerde ve nerelerde avlanılabileceğini öğretmek. Doğada nesli tükenmekte olan hayvanların ve bakanlıkça koruma altına alınan hayvan türlerinin öğrenilmesi gerekiyor. Biz vatandaşlarımızdan bilinçsiz avcılık yapmamalarını istiyoruz."