TÜRKİYE'nin en büyük üçüncü camisi olan Kahramanmaraş'taki Abdulhamithan Camii'nde vatandaşlar, yer sofrasında Suriyelilerle birlikte iftar açtı.

Abdulhamithan Camii imamı Ömer Faruk Şirikçi tarafından organize edilen iftar programında vatandaşlar ile Suriyelilere avluda yer sofrası açıldı. Vatandaşlar ile Suriyeli sığınmacılar birlikte iftar açıp dua etti.

Abdulhamithan Camii İmam Hatibi Ömer Faruk Şirikçi, Kahramanmaraş'ın geçmişten bugüne muhacirlere kucak açtığını belirterek, "Cumhuriyetimizin ilk yıllarında Erzurum muhacirlerini barındırmıştık. Daha sonraki yıllarda Selanik muhacirleri ve Arnavut kardeşlerimizi Kahramanmaraş bağrına bastı. Üç yıldır Suriye’de vuku bulan hadiselerden dolayı vatanlarından kovulmuş Suriyeli kardeşlerimize de geçmiş tarihte ne yaptıysak şimdide aynısını yaptık. Onları evlerimize aldık. Ekmeğimizi onlarla paylaştık. Bizim bu konuda hiçbir kaygımız, endişemiz yok. Sonuna kadar bu duruşumuzu bozmayacağız. Buna kimse engel olmaz" dedi.

İftara katılan Suriyeliler ise son günlerde kendilerine yönelik şiddet içeren saldırılardan dolayı üzüntülü olduklarını belirttiler. Kahramanmaraş’ta kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirten Suriyeli sığınmacılar, "İslam kardeşliğinin burada en iyi şekilde teşkil edildiğini gördük. Bundan dolayı Kahramanmaraş halkına çok teşekkür ediyoruz. Bu zor günlerimizde bizlere evlerini açtılar. Geçen hafta yaşanan talihsiz olayları bu sayede sarmış olacağız. Kahramanmaraşlılar bizim kardeşimizdir ve kardeşimiz olarak kalmaya devam edecektir" dediler.

Yenilen iftar yemeğinin ardından dua edildi.

FOTOĞRAFLI