KAHRAMANMARAŞ'ta, derslerinde başarılı olan 80 öğrenci, Çanakkale gezisine gönderildi.
Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Çağlayancerit, Ekinözü, Nurhak ve Pazarcık ilçelerindeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören başarılı 80 öğrencinin 3 gün sürecek Çanakkale gezisine uğurlanmaları törenine katıldı. İl Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen uğurlama törenine Vali Kocatepe’nin yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar ve geziye katılacak 40'ı kız 80 lise öğrencisi katıldı.
Tören öncesinde konuşan Vali Kocatepe, bir milletin refah düzeyi ile sanayisinin gelişmesinin çalışmakla mümkün olacağını söyledi. Geçmişten örnekler vererek örneklere nasihat veren Kocatepe, "Geleceği sizlere biz emanet ediyoruz. Dolayısıyla sizin ülkemizin bundan önceki geçmişini çok iyi bilmeniz ve bundan sonra sizin yapacağınız çalışmalarda da ona göre kavramanız gerekiyor. 'Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer' diye bir atasözü var biliyorsunuz. 'Milli benliğini koruyamayan, yaşatamayan milletler başka milletlere yem olurlar' diye de yine başka bir söz var. Çevremize baktığımızda bunu görebiliyoruz. Dünyada sıkıntı içerisinde olan ülkeler var. Ama biz bin yıldır bu coğrafyada dimdik ayakta duruyoruz. Bundan sonra da dünya var oldukça Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmaya; geliştirerek, yücelterek, insanımızı mutlu ederek, refah düzeyini yükselterek yaşatmaya azmetmişiz. Bu azmimizden bizi kimse döndüremeyecek. Ama bu kararlıkla, birlikle, beraberlikle, dayanışmayla mümkün olan bir sonuçtur" dedi.
Konuşmaların ardından Çanakkale'yi 3 gün boyunca gezecek 80 öğrenci emniyet bahçesinde otobüslere bindirilerek uğurlandı.

FOTOĞRAFLI