Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vatandaşların açık alanlarda iftar yapmasının ardından meydana gelebilecek yangınlara karşı havadan ve karadan 24 saat nöbet tutuyor. Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, orman yangınlarının yüzde 90’ının insan kaynaklı olduğunu kaydederek, vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.
Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, sıcak geçen yaz dönemi nedeniyle nöbette olan ekiplerin havadan ve karadan yangın söndürmeye hazır olduklarını söyledi. Sabuncu, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin kentteki 26 gözetleme kulesinde 24 saat görev yaptıklarını belirterek, "Bölgemiz bünyesinde 45 arazöz bulunmaktadır. Bunlardan 22'si Kahramanmaraş'ta konuşlanmış durumdadır. Ayrıca ilk müdahale araçları ile helikopterle görev yapıyoruz. 26 gözetleme kulesiyle ormanları 24 saat gözetliyoruz. Arkadaşlarımız sürekli gözetleme halindeler. Tabi bunların görüş açılarının dışındaki yangınları da vatandaşlarımız bize bildirdiklerinde bu bize zaman kazandıracak ve yangını küçükken söndüreceğiz" dedi.
Sabuncu, orman yangınlarının yüzde 90'dan fazlasının insan kaynaklı olduğunu ifade ederek, "Geçen yıl kentte 6 tane yangın havuzu keşfettik. Bu yıl onların bakım ve onarımlarını yaptık ve yangınlarda kullanacağız. Bizim bugün yaptığımız tatbikatın amacı, orman yangınlarının çıkmaması adına halka ulaşılması, yangın sırasında neler yapılabilir ve nelere hazır olduğumuzu görüyoruz. Orman yangınları birer doğal afet ama sanırım insan kaynaklı çıkan ve oluşan tek doğal afet orman yangınları. Bizim orman yangınlarının yüzde 90'dan fazlası insan kaynaklı. Dolayısıyla insanlarımız ne kadar hassasiyet oluşturursa o kadar az yangın meydana gelir diye düşünüyoruz" diye konuştu.
Sabuncu, vatandaşlardan orman yangınlarına karşı daha dikkatli davranmalarını isteyerek, iftar yemeği için yakıla ateşlerin tamamen söndürülmesi konusunda uyardı.

FOTOĞRAFLI