KAHRAMANMARAŞ'ta konuşlu Alman Patriot Birliği'nin Medya Sorumlusu Yarbay Frank Sarach, 1 yıldır yaptığı görevini Yarbay Alexander Feja'ya devretti. Halef ve selef komutanlar birbirine dondurma yedirerek başarılar diledi.
İç karışıklığın sürdüğü Suriye'den gelebilecek olası tehditlere karşı 1 yıl önce Gazi Kışlası'na konuşlandırılan Patriot Hava Savunma Sistemleri Birliği'nin Medya Sorumlusu Yarbay Frank Sarach görevini tamamladı. Yarbay Sarach, 400 askerin görev yaptığı birlikteki görevini Yarbay Alexander Feja'ya teslim etti. Halef ve selef komutanlar, kent merkezindeki bir pastanede basın mensuplarıyla bir araya geldi. Alman komutanlar, el sıkışarak birbirlerine Maraş dondurması yedirip başarılar diledi.
Yarbay Frank Sarach, görevini tamamlamanın sevincini, Kahramanmaraş'tan ise ayrılacağının üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Sarach, "Buradaki görevim çok güzel geçti, çok memnun kaldım. Eminim ki mevkidaşım Alexander Feja da buradaki görevini başarıyla yapacaktır. Bana destek veren yardımcı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Görevine 16 Ocak'ta başlayacak Yarbay Alexander Feja ise kentte bulunduğu için mutlu olduğunu ifade ederek, "Arkadaşım Yarbay Frank Sarach burada görevini tamamladı. Kendisinden Kahramanmaraş ile ilgili bilgiler aldım. Onun zamanı çok güzel geçmiş ve umuyorum ki benim için de bütün çalıştığım kişilerle öyle olur. Buraya geldiğim için seviniyorum" diye konuştu.
Görevini tamamlayan Yarbay Frank Sarach'ın önümüzdeki günlerde ülkesine döneceği öğrenildi.