KAHRAMANMARAŞ'ta cuma namazı öncesinde camilerde verilen hutbelerde Suriyeliler'e yönelik protestolarla ilgili sağduyu çağrısı yapıldı. İl Müftüsü Muhammet Gevher vaazda "Kahramanmaraşımız'daki genç kardeşlerime yalvarıyorum, ne olursunuz tahriklere kapılmayalım" dedi.
Kahramanmaraş'ta geçen pazar toplanan ve ülkelerine dönmelerini istedikleri Suriyeliler'in araç ve işyerlerine saldıran kişilerle ilgili camilerde cuma hutbesinde kardeşlik ve yardımseverlik çağrısı yapıldı. İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından Ulu Camii'nde verilen vaazda cemaat sağduyuya çağırıldı. İl Müftüsü Muhammet Gevher, hiç kimsenin sokakta hak aramamaları gerektiğini ve halkın tahriklere kapılmaması yönünde uyarılarda bulunduğu vaazında şunları söyledi:
"Geçen pazar günü Suriyeli kardeşlerimize karşı olumsuz bir olay yaşandı. Ne olursunuz kardeşlerim biz kimseyi incitmeyelim, sokaklarda hak aramayalım. Tahriklere asla ve katta kapılmayalım. Kardeşlerim bir fitne ateşi yakıldı. Kahramanmaraş'ımızdaki benim genç kardeşlerim, bu işe biraz meyilli olan kardeşlerim ve evlatlarımıza da yalvarıyorum, ne olursunuz tahriklere kapılmayalım. Yaşayacak başka ülkemiz, vatanımız yok."
Muhammet Gevher, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılardan ötürü de üzgün olduklarını kaydederek, "Bu Ramazan çok rahat değiliz. Mutluyuz, evlerimizde adeta yemek seçiyoruz. Ama İslam aleminin yüzde 80'i maalesef bu fırsatlardan istifade etmiyor. Filistinli kardeşlerimizin denizden, karadan ve havadan abluka altında olmasından dolayı üzüntülüyüz" dedi.

FOTOĞRAFLI