KAHRAMANMARAŞ ve Gaziantep arasında kullanılacak uluslararası havaalanın yapılması düşünülen arazi, 2 kentin valileri ve milletvekilleri tarafından incelendi. Bin 100 metre yükseklikte yapılması düşünülen araziyi incelemeye gidenlerin araçları dağlık yamacı tırmanmakta güçlük çekti.
Kahramanmaraş ve Gaziantep’in ortak kullanacağı ve Kahramanmaraş’a 40 kilometre, Gaziantep’e ise 35 kilometre uzaklıkta bulanan Karabıyıklı mevkiinde yapılması düşünülen bin 100 metre yükseklikte bulunan arazi 2 kentin valileri, milletvekilleri ve belediye başkan adayları tarafından yerinde incelendi. Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Fatma Şahin, Şamil Tayyar, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak ve Halil Mazıcıoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu ve Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ve Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar’ın katılımıyla bir araya gelen kentin yöneticileri yapımı düşünülen uluslararası havaalanı arazisini inceledi. Dağlık alanda ilerleyen konvoydaki bazı araçlar ilerlemekte güçlük çekti.
Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, yapılacak havaalanıyla ilgili ön görüşme yaptıklarını belirterek, “İşte bu nokta iki kentin arasındaki en uygun ve en yüksek noktadır. Buradan ovayı görebiliyoruz. Bununla ilgili olarak şu anda biz teknik kişi değiliz. Konu bakanlığın teknik elemanlarının incelemesi sonucunda; rüzgar istikametleri, eğim ve ulaşım durumu göz önüne alınacak. Yani havaalanı yapımı için sayfalar dolusu kriter var. Bunların incelenmesi gerekiyor. İncelemeler tamamlandıktan sonra uygun bulunursa uzun vadeli bir havaalanı yapılması planlanıyor. Bakanlığın vereceği bir karar. Biz şu anda araziyi gördük. Elbette ki Kahramanmaraş ve Gaziantep komşu ve kardeş şehirler. Ülke ekonomisi için çok önemli katkıları olan, gazi ve kahraman unvanları olan bir sinerjiyi ülkemize yayan iki şehir. Dolayısıyla aralarındaki bu kardeşlik bağı mutlaka, ‘Komşu komşunun külüne muhtaçtır’ sözüne istinaden bundan sonra da her konuda sanayide, kültürde ulaşımda devam edecek” diye konuştu.

MY (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)