İSTANBUL, () İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri Kağıthane-Dolmabahçe tünelinde araç yangınlarına karşı eğitim ve müdahale tatbikatı yaptı. Saat 03:00’te gerçekleşen tatbikatta tünelde bir araç yakılarak araca müdahale edildi. Olası bir yangında dumanın yayılma hızı ve yapılan müdahale, tünel giriş çıkışları ile içerisini gösteren güvenlik kameralarına yansıdı.

Kağıthane’yi Beşiktaş’a bağlayan Kağıthane-Dolmabahçe tünelinde geceyarısı 03:00’te araç yangınlarına karşı eğitim ve müdahale yapıldı. İtfaiye ekipleri tarafından düzenlenen tatbikatta çekici ile tünele getirilen beyaz bir araç yakıldı. Aracın alev alması ile tünel bir anda dumanla dolarken, dumanın etkisi, tüneli görüntüleyen güvenlik kameralarına yansıdı. 4 yangın söndürme aracı ile 40 itfaiye ve tünel personelinin katıldığı tatbikatta ambulans ve çekiciler de hazır bulundu. Acil müdahale planlarını gözden geçirmek ve tünel sistemlerini denetlemek üzere düzenlenen tatbikatta tüneli duman kaplaması üzerine sirenler çalmaya başladı. Dumanın etkisi ile görüş mesafesinin sıfıra indiği tünelde hava üfleme fanları devreye girdi.

İtfaiyenin seyyar duman tahliye aracı “dumanist” ile duman kısa sürede tahliye edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile hurdaya dönen araç köpükle tamamen söndürüldü.

(FOTOĞRAF)