SAMSUN’da kafe işleten 63 yaşındaki Sebati Öztürk, 1 yıldan bu yana açık olan kafede 8 aydan bu yana çay kazanını çalıştırmayan Sebati Öztürk, müşterilerinin çayını yan taraftaki çay ocağına söyleyerek giderlerini azaltırken komşusunun para kazanmasına da katkı sağladı.
Samsun'daki İlkadım İlçesi Hançerli Mahallesi’nde kafe işleten Sebati Öztürk, müşterilerinin çay ihtiyacını diğer kafelerden karşılıyor. Emekli olduktan sonra kafe işletmeye karar veren Sebati Öztürk, 1 yıl önce açtığı kafesinde 8 aydır çay kazanını çalıştırmadığını söyledi. Kafesinin yan tarafında bulunan çay ocağıyla anlaşan ve müşterileri çay istediğinde diafon ile çay söyleyen Sebati Öztürk, şöyle dedi:
"Bu durum müşterilerimin de tuhafına gidiyor. Onlar benden çay istediğinde çay kazanına doğru gitmem gerekirken, ben dışarı çıkıp diafondan çay söylüyorum. Haliyle onlar da çok şaşırıyor. 25 kuruştan aldığım çayı 50 kuruştan müşterilere satıyorum."
İşyerinde garson çalıştırmadığını anlatan kafe sahibi Sebati Öztürk, şöyle devam etti:
"Elektrik, su ve eleman masrafından kurtuluyorum. Ayrıca arkadaşımın gelir elde etmesini sağlıyorum. Bu durumdan herkes memnun."
Kendisine bu teklifle gelindiğinde şaşırdığını söyleyen çay ocağı sahibi Tamer Zor ise,
"Bu düşünce ilk başta baha tuhaf geldi. Ancak. düşündüğümde doğru olduğunu anladım. Bu sayede komşum eleman masrafı ve çeşitli giderlerden kurtuluyor, ben de para kazanıyorum" dedi. 
Kafe müşterilerinden Mustafa Bakırcı, "Bu kafenin diğer yerlerden farkı çayın ithal olması. Burada kazan kaynamıyor, dışarıdan geliyor" dedi.