Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri,  1 Mayıs 2002'de Yenidoğan Mahallesi 22. Sokak Eser Evler'de uzman çavuş Adem  K'nın başının kesilerek öldürülmesiyle ilgili 13 yıl boyunca delil topladı. 
 
Kamuoyunda "kesik baş" cinayeti olarak bilinen olayı aydınlatmak için  uzun süre teknik takip yapan ve titiz çalışma yürüten ekipler, şüpheli 150  kişiden parmak izi aldı. 
 
  Parmak izi çalışması ve diğer delilleri değerlendiren polis, cinayetin  azmettiricisi olarak uzman çavuşun eşi M.Ş.K'yı Kayseri'de (39), zanlısı olarak  da akrabası Murat A'yı (36) İstanbul'da yakaladı. 
 
Gözaltına alınarak Sivas'a getirilen ve Sivas Numune Hastanesinde  sağlık kontrolünden geçirilen zanlılardan Murat A'nın emniyetteki ifadesinde  suçunu itiraf ettiği, uzman çavuşu bıçakla öldürdükten sonra başını gövdesinden  ayırdığını söylediği öğrenildi. 
 
İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen M.Ş.K'nın ise vefat eden eşinden  sürekli şiddet gördüğünü söylediği belirtildi. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.