İbrahim LALELİ/ANTALYA, () - DÜNYANIN dört bir yanında fan kulüpleri olan Olimpos'taki 'Kadir'in Ağaç Evleri', bu yaz da farklı ülkelerden gelen gönüllülere ev sahipliği yapıyor.
Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Olimpos tatil beldesinde bulunan, ahşap ve açık alana sahip odalarıyla 20 yıl önce yeni bir stile öncülük yaparak kurulan ve uluslararası alanda ünlenen 'Kadir'in Ağaç Evleri', bugün 300 kişiye hizmet verebilen, 100 bungalov, 15 kabin ve 10 dorm odadan oluşan bir kompleks halinde.
2007 yılında yaşanan yangının ardından Avrupa ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen gönüllülerin gece gündüz çalışmasıyla bir sezonda tekrar yapılan Kadir'in Ağaç Evleri'ni, gönüllüleri yalnız bırakmıyor. Bir yandan tatil yapan gönüllü çalışanlar daha çok pasif görevleri üstleniyor. Kadrolu personele günlük çalışmalarında yardımcı olduktan sonra güneşlenip denize giren gönüllüler, neşeleriyle Kadir'in Ağaç Evleri'ne renk katıyor.
Buradaki amacın para kazanmak olmadığını belirten işletme sahibi Kadir Kaya, 10 veya 15 gün için tatile gelen gençlerin hem konaklayıp hem de aile gibi oldukları çalışanlara yardım ettiğini söyledi. Kaya, "Burası turistik işletmeden daha çok artık bir aile ortamı gibi oldu. Birçok müşterim her yıl aynı tarihte burada. Gönüllü çalışanlar diye adlandırdığımız gençlik grubu da burada olmaktan keyif alıyor" dedi.
Kış ayları süresince Avrupa'nın dört bir yanında düzenlenen turizm fuarlarını dolaşarak bölgenin tanıtımına katkıda bulunduğunu anlatan Kadir Kaya, "Olimpos'u Avrupa'da bir marka haline getirdik. Gittiğim her fuarda en çok ilgi gören bölgelerin başında geliyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI