Cemal KÖYÜK-Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eşi Özleyiş Topbaş ve oğlu Ömer Topbaş ile Florya’da sandık başına gitti. Oy kullandıktan sonra basın mensuplarına konuşan Topbaş, "Hayırlı olsun, söz de karar da milletin. Sonuç ne olursa olsun demokrasi kazanacak" dedi.

Bakırköy Şenlikköy’deki Murat Kölük İlkokulu’na eşi Özleyiş Topbaş ve oğlu Ömer Topbaş ile saat 10.30 sıralarında gelen Kadir Topbaş, oyunu 1351 no’lu sandıkta kullandı. Oy kullanmak için eşi ve oğlu ile bir süre sırada bekleyen Topbaş, yanına gelen vatandaşlarla sohbet etti. Sandık başkanının oy pusulalarını sırada bekleyen bir vatandaş yerine eşi Özleyiş Topbaş’a uzatması üzerine, Topbaş itiraz ederek sıraya göre oy kullanılmasını istedi. Topbaş çiftinden ilk oyu Özleyiş Topbaş, ardından da Kadir Topbaş, en son da oğlu Ömer Topbaş kullandı. Oy kullandıktan sonra okulun kapısında basın mensuplarına konuşan Topbaş, "Hayırlı olsun. Söz de karar da milletin. Sonuç ne olursa ne olsun demokrasi kazanacak" dedi. Topbaş sözlerine şöyle devam etti: "Demokrasilerde seçimler bayram günleridir. Arzumuzu bu güzel günlerin birlikteliğimizi, coşkumuzu bozmadan büyük bir aile olarak geleceğe birlikte yürüyebilelim. Çalıştık, gayret gösterdik. Ancak kararı halkımız vermekte. Sandık karar yeridir. Milletimizin milli iradesi yansıyacaktır. İstanbul’a ülkemize, barışımıza demokrasimize hayırlı olsun diyorum."
Basın mensuplarının seçim sonuçlarının oranı üzerine sorduğu soruyu Topbaş, "Artık tahminler bitti. Kararlar çıkacak. Tahminler çok ötede kaldı. Çok iyi bir katılım olduğu söylenmekte. Gerçekten demokrasi adına çok önemli. İnsanlarımızın sandıkta karar verme hassasiyetine teşekkür ediyorum. Partiler sandık sonuçlarına göre kendilerine gereken çekidüzeni verirler" diye yanıtladı. Topbaş ve ailesi daha sonra, oğlunun kullandığı özel araçla okuldan ayrıldı.
EÇ (TT) (FOTOĞRAF)