İSTANBUL, ()  İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Başbakan Erdoğan teknolojiye değil, kötü niyetli kullanıma karşı” dedi.
Yıldız Teknik Üniversitesi Basın Danışmanı Ümit Sanlav, Hayat Yayınları’ndan çıkan “Sosyal Medya Savaşları” isimli kitabını imzalayarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a sundu. Sanlav’ı tebrik eden Topbaş, özellikle “Siyasiler açısından sosyal medya ve algı yönetimi” konusunun yerel seçimler öncesinde ilgi çekici olduğunu belirtti.
TOPBAŞ: BAŞBAKAN ERDOĞAN TEKNOLOJİYİ EN İYİ KULLANAN LİDER
Sosyal Medya Savaşları isimli kitabı inceleyen Başkan Topbaş,  “Kitapta en çok, Türkiye’de ve dünyada teknolojiyi en iyi kullanan liderlerden Başbakan Erdoğan’ın, hologram teknolojisini kullandığı bölüm dikkatimi çekti. Dünya basını, kitabınızda da belirttiğiniz gibi Başbakan Erdoğan’ı, ‘Türk Başbakanı teknolojiyi kullanarak etki yaratmayı biliyor’ manşetleri ile anlatıyor. Türkiye’de ise Başbakan teknolojiye ve iletişime kapalı gibi, bilinçli bir algı oluşturuluyor. Oysa ki, Başbakan’ın teknoloji kullanımına değil, kötü niyetli ve edep dahilinde olmayan kullanımına karşı olduğunu herkes biliyor” diye konuştu.
SANLAV: SOSYAL MEDYA BİLİNÇALTINI ETKİLİYOR
Bilgi teknolojileri ve internet dünyasının siyaset ve yerel yönetimler için avantaj ve aynı anda risk demek olduğunun altını çizen Ümit Sanlav, “Siyasetçiler açısından bakıldığında sosyal medya doğru kullanıldığında birçok doğru sonuçlar ortaya çıkartmakla beraber, doğru kullanılmaması da ciddi anlamda risk yaratabiliyor” dedi.
Türkiye ve dünyanın çeşitli karmaşalarla adeta altüst olduğu bu döneme sosyal medyanın damga vurduğunu söyleyen Sanlav, sosyal medyanın, güvensizlik algısı yaratsa da, çok büyük oranda bilinçaltında şartlanmalar oluşturduğunu da sözlerine ekledi.
(BB) (FOTOĞRAFLI)