'DEVRİMCİ GENÇLİK KÖPRÜSÜ'NÜ ZİYARET ETTİ
Hakkari Valiliği tarafından yaptırılan sinema salonunun açılışı için kente gelen Kadir İnanır ve beraberinde bulunan Gani Rüzgar Şavata ve Türk Halk Müziği sanatçısı Aydın Aydın ile birlikte 1969 yılında Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının adına yaptırılan 'Devrimci Gençlik Köprüsü'nü ziyaret etti. İnanır, "Bu köprü insanlık tarihe atılmış en büyük imzadır. Bu bölgede bir film çekersem, kaçınılmaz mekanlardan birisi bu köprü olacaktır. Belki başlangıç noktası, belki bitiş noktası, bel ki de temel noktası olacaktır" dedi.
Kadir İnanır'a eşlik eden Türk Halk Müziği Sanatçısı Aydın Aydın da köprüde 'Çözüm sürecine' destek amaçlı söz ve müziği kendisine ait olan Karadeniz havasındaki Kürtçe 'Hamsi' şarkısını seslendirdi. İnanır, Aydın Aydın'ın Kürtçe şarıkısını ilgiyle dinledikten sonra burada açıklamalarda bulundu. İnanır, Deniz Gezmiş'in aslen Karadenizli olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Yani Karadeniz'i bütün ülkenin tamamına olan sevdasını böylece görmüş oluyorsun. Bu köprü tarihler boyunca hep anılacak, asla yıkılmayacak bir köprüdür.Siz bölge halkı, bölge insanları olarak bu köprünün ilk yapılış amacının günümüz anlamını daha çok kazandığını görüyor olmalısınız. Bu köprü insanlık tarihe atılmış en büyük imzadır. Bunu siz yücelteceksiniz. Keşke ilk yapıldığı haliyle o gariban, o güçsüz, 5 parasız yapılan yürekler dolusu gerçek köprünün üzerinde durabilsek, bu röportajı yapabilseydik. Ama yapan insanlar genç yaşta ölüp gitti. Ama onlar ölümsüzdür. İnsanlar bu dünyadan göçüp giderler, ama bıraktıklarıyla asla ve her zaman unutulmaz ve ölümsüz olurlar. Onun için bu köprünün üzerinde böyle bir röportajı yapabilme şansını yakaladığım için de ben kendimi çok mutlu hissediyorum. Size barış ve kardeşliğin simgesi olan bu köprüyü daha çok yüceltmenizi, bütün Türkiye'nin yeni gençlerine, bu köprünün ne olduğunu bilmeyen gençlere burada etkinlikler yaparak bunu hatırlatmanızı rica ediyorum. Benim üstüme düşen bir görev olursa da hiç düşünmeksizin yanınızda olacağım.Bu bölgede bir film çekersem, kaçınılmaz mekanlardan birisi bu köprü olacaktır. Belki başlangıç, belki bitiş, belki de temel noktası olacaktır."