SAMSUN Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Tuğba Talay, dünya yükünün yüzde 60’ını yüklenen kadınların, sahip oldukları mal varlıklarının ise yüzde 1 ve 2’lerde kaldığını belirterek, bunun ciddi bir eksiklik olduğunu söyledi. 
Samsun’da geçen yıl 6 Aralık'ta 14 ille birlikte kurulan Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, çalışmalarını sürdürüyor. Aile İçi Şiddetin Önlenmesi'ne dair kanun kapsamında hizmet uyguladıklarını belirten Samsun Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Tuğba Talay şu açıklamayı yaptı:
"Aslında bugün önemli bir gün. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıldönümü kutlanıyor. Kadın hakları konusunda, toplumsal cinsiyet eşitliği kavramı üzerinde durmak gerekiyor. Erkeklerin ve kadınların içerisinde yaşadığı toplumda, dünyada eşit haklara sahip olabilmesi, üretimden eşit pay sahibi olabilmesi çok önemli. Yani dünya yükünün yüzde 60’ını yüklenen kadınların sahip oldukları mal varlıklarının yüzde 1 ve 2’lerde olması ciddi bir eksiklik."
Toplumlarda en büyük hak ihlalinin aileler içerisinde yaşandığını ifade eden Tuğba Talay açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Biz Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi olarak daha çok aile içerisinde yer alan temel insan haklarından yaşama, hayatta var olma hakkının sağlanması yönünde mücadele ediyoruz. Burada tabi ki en önemli şey kadınların mevzuat kapsamındaki temel haklardan faydalanmaları konusunda rehberlik yapmak ve şiddete yönelik olarak farkındalık yaratmak, onların mağduriyetlerini gidermek yönünde. Samsun’da açılışımızdan bugüne kadar bin 500’e yakın vaka ile çalışmış durumdayız. Bunun içerisinde kadınlar da var erkekler de."
'KADINLAR HER ALANDA DESTEKLENMELİ'
Aile içi şiddetin önlenmesine ilişkin çalışmaların sürdüğünü ifade eden Samsun Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Tuğba Talay, daha sonra şunları söyledi:
"Kadın hakları konusunu ele alıp bakacak olursak, temeldeki en önemli şey aileden geliyor. Ailenin ve toplumun bilinçlendirilmesi gerekiyor. Temennimiz kadınların içerisinde bulundukları süreçte her alanda desteklenmeleri, iş yaşamına katılımlarının sağlanması, bu süreçte desteklenmeleri, ekonomik olarak güçlendirilmeleri, kendilerinin farkına varmaları, farkındalık düzeylerinin artmaları ve yönünde. Merkezimiz bu konuda arkadaşlarımızla birlikte çeşitli sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşlarıyla birlikte çalışmalarını sürdürüyor."