Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS’ın İstasyon Mahallesi'nde oturan ve yaşları 40-65 arası değişen ev kadınları, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde aldıkları 6 aylık kursun sonunda el emeği güz nuru emeklerini sergiledi. Torunlarına hediyelik, kızlarına çeyizlik ürünler yapan kadınlar "El nakışı, giyim ve çeşitli el sanatları konusunda kurslar aldık. Bu kurs bize ilaç gibi geldi" dedi.
Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan 3 yerdeki kurslara katılan yaşları 40- 65 arasında değişen 45 kadın, kurs sürecinde ürettikleri eserlerden en iyilerini seçerek sergiledi. 6 aylık kursun sona ermesi ile düzenlenen serginin açılışını Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Acihan Koçoğlu ve Müdür Yardımcısı Yakup Uluman yaptı.
Kursa katılan 3 çocuk ve 3 torun sahibi 60 yaşındaki Selvi Aydın, "Yatak örtüsü, oda takımı, nevresim, battaniye, örgü, iğne oyası yaptık. Ben bunları gelinlerime, torunlarıma vermek için hazırlıyorum. Burada sohbetler ediyoruz. Birbirimizle şakalar yapıyoruz. Birbirimizden yemek tarifleri alıyoruz, çay içiyoruz. Pasta, börek yapıp getiriyoruz. Günümüz çok güzel geçiyor" diye konuştu.
Kurs Öğretmenlerinden Nazlı Aydemir ise kursun kadınlara ilaç gibi geldiğini söyledi. Aydemir, "Hanımlar hem arkadaş ediniyor hem de bir şeyler üretiyor. Saat 13.00 ile 17.00 arasındaki kurs çok verimli geçti. Kursiyerler istediği takdirde ürettiğini satıp para kazanabiliyor. Birine hediye olarak gönderiyor" dedi.

BA(KS/BT) (FOTOĞRAFLI)