İZMİT’te kendisini sözde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen ve cinayet suçundan 15 yıl hapis cezası aldığı anlaşılan 1 kişi polis ekiplerince yakalandı.
Tekirdağ’da 2006 yılında işlediği cinayetten dolayı hakkında Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesi’nce adam öldürme suçundan 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 42 yaşındaki Doğan Konuk, cinayetin ardından kayıplara karıştı.
İzmit’te 40 yaşındaki N.U adlı bir kadın Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan Doğan Konuk adlı bir kişinin dolandırldığını iddia ederek şikayette bulundu. Bunun üzerine teknik takip başlatan polis ekipleri Doğan Konuk’u bir alışveriş merkezinin kafeteryasında yakaladı. 
Yapılan incelemede şüphelinin adam öldürme suçundan arandığı ve daha önce 10 kadını daha kendisini MİT görevlisi olarak tanıtarak dolandırdığı ortaya çıktı. Yapılan üst aramasında 2 ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait 44 mermi, 1 bıçak, 1 kelepçe ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Doğan Konuk, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EA(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)